Motivacione reči Novaka Đokovića: Uvek tragam za inspiracijom

Autor:

16.06.2015 15:55

Foto:

Foto:



Najbolji srpski teniser Novak Đoković sa svojim pratiocima na Facebooku podelio je motivacioni tekst koji će mnoge ljude naterati da razmišljaju o uspehu i ličnim ciljevima, kao i o prolaznosti života.

Foto: Profimedia

- Za svakoga od nas, na kraju, bilo da smo spremni ili ne, nekom danu će doći kraj. Nestaće sunčevih zraka, minuta, sati ili dana. Sve stvari koje ste posedovali, bilo da ste ih cenili ili zaboravili će preći na nekog drugog. Vaše bogatstvo, slava i svetska moć će se svesti na beznačajnost. Nije bitno šta ste posedovali ili dugovali. Vaše kivnosti, ozlojeđenosti, frustracije i ljubomore će konačno nestati. Takođe, nestaće i vaše nade, ambicije i planovi. Pobede i porazi koji su nekada delovali toliko bitno će izbledeti. Nije bitno odakle ste i na kojoj strani pruge ste nekada živeli. Neće biti bitno da li ste lepi ili brilijantni. Čak će i vaš pol ili boja kože postati beznačajni.

Dakle, šta će biti bitno? Kako će se vrednosti vaših dana biti merene? Neće biti bitno ono šta ste kupili već šta ste izgradili. Ne ono što uzeli nego što ste dali. Neće biti bitno da li ste uspeli već da li ste se trudili. Biće bitna doslednost, saosećajnost, hrabrost ili požrtvovanost kojima ste oplemenili, osnažili i ohrabrili druge da slede vaš primer. Neće biti bitno vaše umeće nego karakter. Neće biti bitno koliko ste ljudi poznavali, već koliko je onih što će iskreno žaliti kada vas ne bude bilo. Neće biti bitna vaša sećanja, već sećanja u onima koji su vas voleli. Biće bitno koliko dugo, ko i za šta će vas pamtiti.

Živi život u kojem nisu važne okolnosti nego izbori - napisao je prvi reket sveta, citirajući dokumentarac “Dying to Have Known”.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading