Mnogima se zamerio: Roman Polanski izneo mišljenje o pokretu “MeToo”

Francusko-poljski reditelj Roman Polanski je pokret pristalica prijavljivanja seksualnog zlostavljanja “Me Too” (I ja) nazvao “kolektivnom histerijom” i “licemerjem”.


Polanski je to rekao u intervjuu za poljsko izdanje nedeljnika Njuzvik, koji je dao pre nedavne odluke američke Akademije filmskih umetnosti i nauka da ga izbaci iz članstva zbog optužbe o seksualnom zlostavljanju.

Polanski je rekao da takve pojave ponekad “dobiju suviše dramatičan preokret”, i da je to sve “čisto licemerje”. U intervjuu je za filmove holivudske produkcije rekao da su “to takve monstruozne budalaštine, da ih je teško gledati do kraja”.

Објава коју дели Me Too MVMT (@metoomvmt) дана


Polanski, koji ima 84 godine, reditelj je niza nagrađenih filmova, ali, po ranijem sopstvenom priznanju američkom sudu s kojim se nagodio da bi izbegao zatvor, bio je i seksualni zlostavljač žena, zbog čega je bio na prinudnom psihijatrijskom tretmanu.

Američka akademija, koja dodeljuje prestižne Oskare, saopštila je 3. maja da će iz članstva izbaciti Polanskog i američkog komičara Bila Kozbija zbog optužbe o seksualnom zlostavljanju.

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: Guliver/Getty images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi