Miloš Biković priprema film o Tesli: Želimo prikažemo Srbijin doprinos napretku sveta

Autor:

11.03.2018 11:20

Foto:

Foto:



Mladi glumac Miloš Biković je poslednje četiri godine ostvario niz zapaženih uloga u ruskoj kinematografiji. Pojavljivanje u “Sunčanici” Nikite Mihalkova 2014. širom mu je otvorilo vrata velike produkcije kakva je ruska, koja godišnje proizvede između 120 i 150 filmova. Usledila je rola u akcionom superhitu “Bezdušni 2” (Duxless), kojom je Miloš pokazao da ima sve predispozicije da napravi međunarodni uspeh. Velika očekivanja je u potpunosti potvrdio u filmu “Beyond the Edge” (Za granyu realnosti) Aleksandra Boguslavskija, u kojem mu je partner bio čuveni Antonio Banderas.

EKSKLUZIVNO Miloš Biković: Ruska ljubavna bajka

Jedno od njegovih poslednjih ostarenja je film "Led" u kojem igra sa svojom devojkom, glumicom Aglajom Tarasovom, a koji je ovih dana premijerno prikazan pred domaćom publikom.

Pored brojnih glumačkih obaveza u Srbiji i Rusiji, Miloš Biković produciraće ostvarenje o srpskom naučniku Nikoli Tesli. Reč je o srpsko-rusko-holivudskoj koprodukciji u kojoj će i uloga slavnog pronalazača, ukoliko sve bude teklo po planu, pripasti Bikoviću.

- Pripremamo film o Nikoli Tesli. Radićemo veliki film, sa jednom holivudskom i jednom ruskom produkcijom, tako da će to biti i moja produkcija, odnosno rusko-srpsko-holivudska koprodukcija. Trenutno razrađujemo ideju, ono na šta želimo da se fokusiramo, s obzirom na to da Teslin život nudi toliko mnogo materijala. Biramo jedan ugao gledanja - ispričao je Biković u Jutarnjem programu Prve televizijeVoleo bih da napišem scenario za "Teslu", i da bude dobar jer smatram da je to danas najveća boljka dobrog filma - dobar scenario.

Beogradska premijera filma “Led”: Miloš Biković ispraćen višeminutnim aplauzom

Miloš je otkrio i da se već zna ko će režirati film o čuvenom naučniku, a to je Aleksandar Boguslovski, reditelj sa kojim su Biković i Antonio Banderas već sarađivali na filmu "Izvan granica".

- Želimo da Nikolu Teslu i njegov život prikažemo celom svetu, da njegove ideje, izjave i misli malo probližimo publici širom sveta, a i da pokažemo kako je Srbija dala veliki doprinos tehnološkoj revoluciji i uopšte napretku sveta - izjavio je prilikom gostovanja u emisiji Šarenica.

Maja Gašić

Autor