Miloš Biković još jednom oduševio javnost: “Ja ne krijem ovo delo”

Glumac nas je još jednom ostavio bez reči…

 

Nedavno je, na Vidovdan, 28. juna, započelo snimanje filmskog projekta pod nayivom “Košare” koji će predstavljati jednu vrstu duhovnog promenikama našim vojnicima, učesnicima NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine.


Ovaj filmski i serijski projekat donosi nam priču o herojskom podvigu iz naše istorije, a autori Balša Đogo i Nemanja Milić najavili su veran prikaz pri čijoj ekranizaciji ne žele da budu politički korektni.

– Nikada nisam bio politički korektan, nisam tako učen, ni vaspitavan, ali mi je usađeno da tragam za istinom i da je prepoznam, pa sam i ovaj film postavio onako kako mislim da treba. Zato je važno da umetnik zna šta želi da kaže, a mi to znamo i stojimo iza toga, i trudio sam se da budem pravedan i prema sebi, i prema tim događajima – objasnio je Đogo.
Jedna od važnijih uloga ovog ostvarenja poverena je našem mladom, uspešnom glumcu i producentu – Milošu Bikoviću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic) on

Njegova uloga prikazaće starijeg mladića sa iskrenom željom za pružanjem pomoći mlađim generacijama. A kako smo to od njega i navikli, glumac ne prestaje da nas prijatno iznanađuje.

Kako “Blic” navodi, Miloš Biković je odlučio da celokupni honorar prosledi porodicama poginulih srpskih vojnika, a svoj vid humanosti rado je podelio sa javnošću.

– Informacija je tačna. Postoje neka dobra dela koja se čine u tajnosti. To je zato da se ne bi čovek gordio i kako ne bi isticao da je on dobar, ali postoje i neka dobra dela koja se čine javno kada se time upućuje neka poruka. Ja ne krijem ovo delo zato što želim da ljudi koji su se pre dve decenije borili za našu zemlju i koji su dali svoje živote i zdravlje, koji su učinili veliku žrtvu za naš dom, da oni znaju da se njihov podvig pamti i poštuje i da smo im na tome zahvalni. Mogu samo da zamislim kroz šta su oni prošli – rekao je Biković i nastavio:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic) on


– Mogu da kažem, bez želje i prava da se poredim na bilo koji način sa junacima, da se danas nastavlja njihova borba ali danas, ona je druge vrste, borbena linija je na televizijama, u novinama, na platformama, u knjigama, na ekranima, to je kulturološki, informacioni rat, gde posledica poraza nije gubitak života već gubitak duše i smisla, gde je jedan od mnogih neprijatelja zaborav. Ekipa filma i serije, radom na ovom projektu „Košare“ bori se protiv njega, da taj veličanstveni podvig naših junaka dobije svojevrsni spomenik.

Biković je dodao i to da nije stupio u kontakt sa porodicama poginulih vojnika, ali da je u kontaktu sa preživelima. Ta poznanstva su mu pomogla da se lakše snađe na snimanju, ali i da bolje razradi ulogu koju glumi.

Premijera filma “Košare” za sada je planirana za februar 2021. godine, a serije dva do tri meseca kasnije na Superstar TV.

Autor: Gloria.rs
Foto: Saša Mihajlović, instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi