Milica Gacin o radu sa legendarnim glumcem: Đuza je bio veliki na sceni, privatno još veći

Autor:

16.02.2017 12:30

Foto:

Foto:



Urednica Zabavne redakcije RTS-a i voditeljka najpopularnijeg domaćeg kviza "Slagalica" Milica Gacin (47), na prvo mesto liste životnih prioriteta stavlja ćerke, devetnaestogodišnju Katju i dvanaestogodišnju Hanu. Njihovo nedodirljivo malo carstvo satkano od međusobnog poverenja i posebnih rituala, ništa ne može da naruši.

Milica Gacin: Rođenjem kćerki sam se i ja rodila, više mi ne treba

Zahtevan novinarski posao savršeno usklađuje sa porodičnim obavezama. A  o tome kako se nakon mature obrela u ovoj profesiji, Milica je otkrila u razgovoru za magazin Gloria.

- Počela sam na Radiju 202 i Radiju 101. Potom sam prešla u RTS, gde sam prvo radila emisije “Marketing ekspres” i “Da pitamo zajedno”, a onda i brojne druge, festivale i sve ostalo što je trebalo. Usledilo je “Nedeljno popodne”, u kom sam se zadržala najduže, osam godina. Kad sam rodila Hanu, morala sam na dužu pauzu zato što me tadašnji direktor nije video u svom timu. Nisam očajavala. Shvatila sam da čovek iz svake situacije može da izvuče najbolje. Iskoristila sam to vreme, Hana nije morala tri godine u vrtić, Katju sam vodila na balet, završila sam fakultet, upisala postdiplomske studije na Fakultetu dramskih umetnosti. Kad je došla Olivera Kovačević, sa kojom se odlično razumem, vratila sam se na male ekrane.

Milica Gacin: Kajem se što sam potrošila vreme na ljude koji to nisu zaslužili

A post shared by Milica Gacin (@milicagacin) дана 8. Феб 2017. у 5:12 PST

Poziv reditelja i dramskog pisca Bratislava Petkovića da glumi u predstavi “Gran pri” doživela je kao nagradu zbog ljubavi prema pozorištu. Glavni lik u tom komadu tumačio je Vlastimir Đuza Stojiljković.

- Imala sam dragocenu pomoć i od profesora Minje Dedića i divnog Milenka Zablaćanskog. Predstavu smo odigrali 55 puta, a svako izvođenje za mene je bilo praznik. Đuza je bio veliki na sceni, privatno još veći. Uvek ću pamtiti njegove sugestije, savete, držanje, i kako me je, kad sam zaboravila tekst, samo jednim pitanjem vratio u priču - podelila je sećanje na svog dragog kolegu.

#tvslagalica #ivanomodista #la_villa_store #rts #tvvoditeljka

A post shared by Milica Gacin (@milicagacin) дана 26. Окт 2016. у 7:10 PDT

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading