Milica Gacin: Moje najbolje godine

Autor:

28.07.2019 20:30

Foto:

Foto:



Voditeljka kviza ‘Slagalica’ Milica Gacin pokrenula je jutjub kanal na kome se bavi temama namenjenim osobama u srednjem dobu uverena kako je to publika kojoj se malo ko obraća

Voditeljka kviza “Slagalica” i urednica u redakciji Zabavnog programa RTS-a Milica Gacin (50) nedavno je pobedila sve predrasude o tome da su mediji novog doba namenjeni mladima i pokrenula svoj jutjub kanal. Na ovaj hrabar korak, s obzirom na to da do sada nije imala iskustva u internet mediju, odlučila se posle saveta profesora i sugestije koleginica.

- Ideja je nastala nakon mog gostovanja na jutjub kanalu MKTJD mojih koleginica Marije Veljković Milovanović i Kristine Radenković, odnosno na njihov nagovor - priča Milica Gacin. - “Ti ćeš to da razbiješ, kad krećeš?”, propitivala me je Kristina mesecima, a da otklonim sve sumnje, strahove i predrasude o tome da je jutjub namenjen mlađoj populaciji, najviše mi je pomogao komentar mog profesora Aleksandra Jankovića, koji mi stoji u glavi godinama: “Kako mislite da se bavite medijima ako ih ne koristite?” Dugo sam razmišljala o konceptu, jer sam htela da napravim novu vrednost za publiku kojoj je ponuđeno bukvalno sve. Kako je najbolje ono što je autentično, odlučila sam da govorim o onome što ja jesam i što živim u ovom trenutku, a to su moje godine i sve što one nose, lepo i teško podjednako. Mnogo je kanala, ali ipak žene u zrelom dobu nisu publika kojoj se blogeri često obraćaju, a ja najbolje poznajem tu ciljnu grupu i sve što je za ovaj period života važno.

Svesna kako zadovoljna žena pruža najviše, upustila se u avanturu osvajanja novih tehnologija.

- Mislim da su svake godine najbolje. Ove zrele su posebne jer nose nov, bogatiji sadržaj koji je neuporediv sa bilo čime od pre, ukoliko imate pameti da to tako vidite. Onome ko je sklon kukanju i obezvređivanju sebe ništa ne vredi, jer živi kao na robiji. Smatram da je život strast i da treba da se živi predano i potpuno. Moj životni uzlet nastao je tek kada sam ušla u zrele godine. Imam divnu decu, odličnu porodicu, sjajne prijatelje, srećna sam što se bavim onim što volim, dešavaju mi se lepe stvari. Tu je i pregršt problema koje rešavam onako kako mogu i, ako verujete, uopšte se ne nerviram. Veoma sam zadovoljna i pronalazim svoj mir. Zbog svega toga moj kanal se zove “Moje najbolje godine”.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

MAMA NA OPREZU

Miličina najbliža okolina bila je veoma iznenađena kad je saznala za njen novi poslovni angažman.

- Mami nisam ni rekla da sam otvorila jutjub kanal. Jednog dana me je pozvala i kao ljutito, a zapravo joj je bilo drago, rekla: “Šta ima da pričaš kako me vodiš po lekarima?” Našla me je na jutjubu i odgledala video. Eto, toliko o tome da li stariji gledaju sadržaje na različitim platformama na internetu.

Reakcije pratilaca njenog kanala daju joj motivaciju da nastavi dalje.

- Ljudi koji me prate poručuju da istrajem, dobijam pohvale da su teme dobre, često se otvaraju diskusije. Bilo je, moram priznati, i nekoliko negativnih komentara. Sve dok broj mojih pratilaca raste, jasno mi je da sam na pravom putu. Najviše komentara dobila sam za video “Kad roditelji ostare”, u kom sam pričala o tome kako neke bolesti i zdravstvena stanja mogu da se preveniraju. Govorila sam o svojim iskustvima sa moždanim udarom i dijabetesom mog tate.

Kreiranje sadržaja za internet platforme ozbiljan je posao koji traži veliku posvećenost i dosta vremena.

- Nije jednostavno. Osim snimanja, montaže i aploudovanja sadržaja, potrebno je napraviti dobru pripremu za svaki video. Ako ste posvećeni, onda radite non-stop, jer u svemu nalazite inspiraciju. Mnogi fino zarađuju od emitovanja sadržaja na jutjubu. To nije iznenađenje s obzirom na to da niko ne ispušta telefon iz ruku, bez interneta smo kao bez vazduha. To je odlika vremena u kome živimo i sumanuto je opirati se. Nisam ni sanjala da ću ovoliko u tome uživati i često se pitam zašto sam toliko odlagala početak. Za mene je ovo neiscrpno polje kreativnosti u kome je ključan sadržaj, a to mi savršeno odgovara jer sam novinar. Pravi život, ovde i sada, jeste i biće moja tema i u perspektivi. Planiram da što češće snimam video-sadržaje i vlogove i da ulažem u tehničku opremu.

Maja Gašić

Autor