Marko Nastić okuplja domaću scenu elektronske muzike


Nakon fantastičnih reakcija na prvu Retrospektakl žurku, poznati beogradski di-džej odlučio da od tog projekta napravi godišnji događaj – Retrospektakl 2020. biće održan 23. maja u Hangaru Luke Beograd i okupiće disk-džokeje koji su stvorili ovdašnju scenu

Pilot izdanje Retrospektakl žurke odigralo se 2018. i nadmašilo je sva očekivanja. Taj događaj je posetilo više od 7.000 ljudi, a ostao je upamćen po dobrom vajbu upotpunjenom jedinstvenom muzičkom strukturom, gde su se smenjivali neki od najvećih hitova elektronske muzike, koji su obeležili 20 muzičkih godina iza nas. Retrospektakl je okupio čitavu domaću elektronsku scenu, na bini i na podijumu, i podsetio šta je dobar klabing. To je bila jedinstvena prilika tokom koje je viđeno da džejeve i publiku različitih generacija povezuje ista pasija – sjajna elektronska muzika. Upravo zato najpoznatiji domaći di-džej Marko Nastić odlučio je da ovaj koncept pretvori u godišnji događaj i ponudi publici priliku da u toku jedne večeri sluša isključivo domaće umetnike, kao i muziku na kojoj su odrastali. Retrospektakl 2020. biće održan 23. maja u Hangaru Luke Beograd i okupiće disk-džokeje koji su stvorili ovdašnju scenu.

Retrospektakl je jedan od najzanimljivijih konceptualnih događaja kada je u pitanju elektronska muzika, koncipiran u formi klabing vremeplova. To nije klasičan rejv već jedinstveno muzičko putovanje koje počinje u 2020, a završava se u 1997. godini – kada je scena elektronke muzike kod nas počela da se razvija. Pored ove vrste vremeplova, projekat će pružiti platformu domaćim di-džejevima da pokažu svoja umeća pred velikom publikom. Marko Nastić već neko vreme apeluje na položaj domaćih umetnika na muzičkim festivalima širom zemlje jer uvek dobijaju lošije termine u odnosu na strane izvođače. Retrospektakl je zato idealno mesto da se čuju naši taletnovani muzičari i da se upoznamo sa njihovim radom. B2b sa Nastićem oni će pilotirati muzičkom vremenskom mašinom i podsetiti nas na kvalitetnu muziku koja je obeležila domaću elektronsku scenu poslednje dve decenije.

Iskusni klaberi će bez dileme doživeti svojevrstan flešbek koji evocira lepe uspomene, dok će za mlađe generacije ovakav događaj biti prilika da u jednoj noći prođu kroz sve muzičke momente domaćeg klabinga.

 

Autor: Gloria magazin
Foto: Jelena Jovanov, Martin VNTGE, Vladimir Veličković
Podelite sa prijateljima:
Tagovi