Marina Abramović: Rođendanska žurka sa ćutanjem i zabavom (foto+video)

Autor:

13.12.2016 17:19

Foto:

Foto:



Da Marina Abramović zna kako da privuče pažnju ćutanjem već je bilo poznato posle hit performansa "Umetnik je prisutan" koji je trajao dva meseca u njujorškom muzjeu savremene umetnosti (MOMA).

Ovog puta povod za dešavanje je bio drugačiji, 70. rođendan slavne umetnice, ali i on je obeležen ćutanjem.

Doduše, samo 70 minuta, odnosno minut za svaku godinu.

Mesto neobične rođendanske proslave bio je slavni Gugenhajm muzej u Njujorku, a brojne zvanice su osim tišine tokom 70 minuta prisustvovali promociji Marininih memoara "Walk Trough Walls".

U prvom delu rođendana koji je u pozivnici nazvan "Tišina", zvanice su zamoljene da stave slušalice u uši i da se ustručavaju razgovora. Za vreme ovog segmenta partija posetiocima su poslužene čaše s vodom.

Zatim je usledio drugi deo proslave nazvan "Zabava", a niz stepenice se u pratnji dva gospodina spustila slavljenica i pbratila prisutnima.

- Dobro došli moji prijetalji ali i neprijatelji. Biti nesrećan je potpuno gubljenje vremena - rekla je između ostalog Marina.

Gospodin u fraku iz Marinine pratnje je seo za klavir, a drugi koji je bio u duksu s kapuljačom i za koga se ispostavilo da je Entoni iz Antony and the Johnsons je zapevao klasik Frenka Sinatre iz 1969. "My Way".

Podsetimo Marina je 70 godina napunila 30. novembra.

https://www.gloria.rs/price/marina-abramovic-danas-slavi-70-rodendan/

Na proslavi su osim prijatelja bile pristune i brojne zvezde šou biznisa, poput mađioničara Dejvida Koperfilda, supermodela Naomi Kembel i Bele Hadid ali i Monike Levinski a kao je to izgledalo pogledajte sami.

Komentari. (0)

Loading