Marina Abramović odgovorila na poziv Marije Šarapove

Autor:

09.04.2020 14:30

Foto:

Foto:



Bivša ruska teniserka objavila snimak video-razgovora s proslavljenom umetnicom performansa, a ćaskale su o pandemiji korona virusa, testiranju i načinu kako da se opuste u izolaciji

Bivša ruska teniserka Marija Šarapova (32) iznenadila je nedavno svoje fanove kada je na svom tviter nalogu objavila broj telefona i pozvala ih da joj pišu. Obećala je da će da odgovori svima na poruke, a video-poziv je dobila od umetnice performsa Marine Abramović (73).

 

Marija je razgovor zabeležila kamerom, i usput saznala da se se čuvena umetnica performansa nalazi u Nemačkoj u izolaciji.

- Testirala sam se na korona virus, iako nemam simptome. U Berlinu je to moguće, pa ću saznati rezultate za tri dana - rekla je Marina, a kasnije u toku razgovora, pričajući o svetu koji se, nažalost na ovaj način, promenio i okrenuo nas nama samima, rekla Mariji i kako bi mogla da se oseti bolje.

- Da li imaš baštu - pitala je umetnica.

Teniserka je odgovorila:

- Pa, nije baš prava bašta, više je kao livada. Imam travu i mali bazen.

- Da li imaš drvo u bašti? Trebalo bi da sedneš ispod njega i opustiš se - savetovala je Marina, da bi joj Marija rekla da ima jedno drvo, i to na mestu gde parkira kola:

- Ne bi baš bilo pametno da me pregaze.