Ljubomir-Ljuba Bandović: Ne želim da razočaram dečaka kod kuće

Autor:

05.06.2018 17:30

Foto:

Foto:



U susret velikim profesionalnim izazovima, spremanju uloge Ilije Čvorovića iz drame ‘Balkanski špijun’ na sceni Narodnog pozorišta i radu na serijama ‘Vojna akademija’ i ‘Ubice mog oca’, glumac ističe da mu je najvažnije da se ne ogreši o sebe i svoju vrednosnu vertikalu

Istaknuti dramski umetnik Ljubomir-Ljuba Bandović (41) spisku velikih uloga upravo je dodao novu: tumačiće Iliju Čvorovića u “Balkanskom špijunu”. Probe su već počele u nacionalnom teatru, komad Dušana Kovačevića režira Tanja Mandić Rigonat, a premijera je planirana za 1. oktobar. Glumac paralelno snima četvrtu sezonu “Vojne akademije”, nedavno se pridružio i ekipi serije “Ubice mog oca” gde će igrati negativca. U karijeri dugoj više od dve decenije dočaravao je dobrice i nasilnike, naučnike i tabadžije, ljubomorne i muževe mekše od pamuka. Za raskošan talenat i svestranost nagrađivan je prestižnim priznanjima, ali njemu je najvažnije da ne razočara jedanaestogodišnjeg dečaka koji ga čeka kod kuće, odnosno sebe iz detinjstva, pre početka glumačke odiseje. U tome mu pomaže etika.

Jeste li nekad maštali da zaigrate Iliju Čvorovića?

- Igrao sam ja Iliju Čvorovića. I Mikija Rubirozu, i poštara Jocu, i Veselina Cvetkovića, i Branimira Mitrovića Flojda. Sve sam njih ja već igrao u svojoj sobi kao dečak, a njega ne bih da razočaram.

Ostatak intervjua s Ljubom Bandovićem pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 4. juna!

Maja Gašić

Autor