Ljiljana Blagojević: Snimanje mog prvog filma umalo me koštalo života

Glumica Ljiljana Blagojević koja iza sebe ima zavidnu glumačku karijeru, na samom početku je imala jednu nezgodu zbog koje je mogla da izgubi život.


Reč je o filmu “Boško Buha” u režiji Branka Bauera koji je snimljen 1978. godine. Radnja je posvećena životu Boška Buhe, mladog partizana i narodnog heroja koji je postao jedna od najvećih ikona bivše Jugoslavije, a Blagojevićeva je u ovom ostvarenju igrala bolničarku.

“Boško Buha” je bio prvi film u čijem snimanju sam učestvovala. Pošto su tada filmovi o događajima iz Drugog svetskog rata bili državni projekti, svi su se trudili da što vernije snime napore i patnje pripadnika partizanskog pokreta. Razvukli su nam kanap preko nabujale reke i poslali nas na drugu obalu – ispričala je Ljiljana Blagojević za Blic i otkrila da ju je to umalo koštalo života.

Jahala sam konja u toj sceni, ali konopac nije izdržao i voda nas je bukvalno odnela. Moj život je iz tih brzaka bukvalno isčupao jedan od statista. Producent je zaustavio snimanje, ali snimatelj nije ugasio kameru. Zabeležio je našu realnu borbu za život. Ta scena nije ušla u film – ispričala je glumica.

Autor: Gloria rs.
Foto: Hello arhiva/ Printscreen
Podelite sa prijateljima:
Tagovi