Lista holivudskih napasnika sve duža: I Dastin Hofman optužen za seksualno uznemiravanje

Autor:

01.11.2017 17:48

Foto:

Foto:



Spisateljica Ana Grejem Hanter optužila je danas 80-godišnjeg glumca Dastina Hofmana za seksualno uznemiravanje na setu filma ‘Smrt trgovačkog putnika’ 1985.

Ana je tada imala 17 godina i stažirala je na filmu i tvrdi da ju je glumac napastvovao i imao neprikladne razgovoru o seksu s njom.

Odabrano društvo: Robert de Niro sa suprugom ugostio filmske i muzičke legende

-Tražio je da mu izmasiram stopala već prvog dana na setu što sam i uradila. Otvoreno je koketirao sa mnom, hvatao me za zadnjicu, razgovarao je o seksu sa mnom. Jednog sam jutra otišla u njegovu prikolicu da vidim šta želi za doručak, a on me samo gledao i smešio se, odugovlačio je. Onda je rekao: ‘Želim tvrdo kuvana jaja i meki klitoris". Njegova pratnja se smejala, a ja sam otišla i ostala bez teksta. Onda sam otišla u toalet i plakala - priseća se spisateljica u kolumni koju je napisala za Hollywood Reporter.

U tekstu je detaljno opisala svaki put kada ju je Hofman zlostavljao pa se tako priseća jednog dana kada je na putu do limuzine čak četiri puta uhvatio za zadnjicu.

-Svaki put sam ga jako udarila i rekla mu da je prljavi starac.

Kaže i da su joj na filmskom setu rekli da "žrtvuje svoje vrednosti zbog produkcije".

-S 49 godina shvatam šta je Dastin Hofman radio jer se uklapa u obrazac ponašanja koga su iskusile žene u Holivudu. Bio je grabljivac, ja sam bila dete, i to je bilo seksualno zlostavljanje - tvrdi Ana koja kaže da joj je neko vreme pažnja prijala. A onda više nije.

Dastin Hofman: Ništa ne privlači pažnju gledalaca kao tuđi životi

Hofman je objavio izvinjenje u kojoj je napisao:

Dustin Hoffman and Meryl Streep joking around on the set of Kramer vs. Kramer, 1979.

Објава коју дели Dustin Hoffman Fanpage (@dustinhoffmanpage) дана 10. Мај 2015. у 10:30 PDT

To nije prvi put da se Hofmanovo ponašanje našlo pod lupom javnosti. Na setu filma ‘Kramer protiv Kramera’, glumac je ošamario Meril Strip ‘kako bi poboljšao njenu glumu’, te je istovremeno provocirao o smrti njenog dečka. Za svoje tadašnje ponašanje kazao je da se razvodio i bio pod uticajem droga.