Leonardo Dikaprio pomaže žrtvama covida-19

Autor:

03.04.2020 20:25

Foto:

Foto:



Holivudski glumac Leonardo Dikaprio (45) osniva humanitarnu organizaciju za pomoć žrtvama pandemije korona virusa. Organizacija pod nazivom “Američki fond za hranu” uskoro će početi sa radom, a na njenom čelu će biti slavni glumac i filantrop. Uz Dikaprija, jedna od osnivačica fonda je i filatrop Loren Pauel Džobs.

Fond će pomagati porodicama s niskim primanjima, starijim osobama, porodicama sa smanjenim primanjima za vreme pandemije i porodicama čija su deca korisnici besplatnih obroka u školama. Za fond, koji će sarađivati sa humanitarnom organizacijom “World Central Kitchen”, već je obezbeđeno 12 miliona dolara jer su na nagovor dobitnika Oskara za glavnu ulogu u filmu “Povratnik” prve višemilionske priloge uplatile kompanije “Epl” i “Ford”.

Voditeljka Opra Vinfri ranije je saopštila da će donirati deset miliona dolara za ljude koji su ugroženi pandemijom covida-19. Ona je najavila da će milion dolara dati Dikaprijevom fondu, a preostalih devet miliona dolara sličnim humanitarnim organizacijama.