Legendarni košarkaš Kobi Brajant poginuo u Kaliforniji

Autor:

26.01.2020 22:20

Foto:

Foto:



Legendarni bivši NBA košarkaš Kobi Brajant (41) poginuo je u Kaliforniji u helikopterskoj nesreći, javio je portal TMZ sports. Prema navodima tog portala, privatni helikopter Brajanta pao je kod Los Anđelesa, u letelici su bile još najmanje tri osobe, a nesreću kod Los Anđelesa niko nije preživeo. U prvih izveštajima američkih medija, navodi se da je u helikopteru bila je i Brajantova kćerka Anamarija Onore-Brajant (13).

Za sada se ovim povodom zvanično nisu oglasili ni Brajantova porodica, niti klub, kao ni policija. Međutim, tužni vest je na tviteru objavio i vlasnik NBA ligaša Dalas maveriksa, Mark Kjuban.

Brajant je rođen 1978. u Filadelfiji, a čitavu karijeru, od 1996. do 2016, nastupao je za Los Anđeles Lejkerse, sa kojima je osvojio pet NBA titula. On je dva puta bio najkorisniji igrač finala NBA prvenstva, jednom MVP regularne sezone, 18 puta učestvovao je na all-star utakmici, osvojio takmičenje u zakucavanjima, u dva navrata bio najbolji strelac lige. Sa reprezentacijom SAD Brajant je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.