Legenda Formule 1 u životnoj opasnosti: Niki Lauda hitno operisan

Autor:

03.08.2018 14:42

Foto:

Foto:



Legendi Formule 1 iz Austrije Nikiju Laudiju spasen je život transplatacijom pluća koja su mu trajno oštećena tokom udesa koji je imao tokom 70-tih godina vozeći Formulu 1. Nakon zahvata saopšteno je da je transplantacija uspešna, pa se čekaju naredni dani da se vidi kako će njegovo telo prihvatiti novi organ.

Progovorio prijatelj koji redovno posećuje Šumahera: Vreme je da ostavite Mihaela da živi u miru

Lauda je, nakon odmora na Ibici, primljen u bolnicu zbog virusnog oboljenja. On je mislio da je dobio letnji grip, ali je zbog imunog sistema primljen u bolnicu. Prvo se govorilo da dobro reaguje na terapiju, a iz bolničke sobe Lauda je upravljao svojom aviokopanijom "Laudamošen".

Ubrzo lekari su ustanovili da moraju prvo da mu izvrše zahvat na srcu, ugradivši stent, a zatim je došlo do dramatičnog razvoja stanja nekadašnjeg sportiste. Lekari su ustanovili da ima upalu pluća, a pošto su njegova pluća bila teško oštećena u udesu koji je imao tokom 70-tih godina vozeći Formulu 1 kada je skoro izgoreo u svom vozilu, Lauda je bio u životnoj opasnosti.

Ostrvo na kome su provodili divne trenutke: Supruga Mihaela Šumahera na Majorki kupila vilu vrednu 30 miliona evra

Doktori bečke bolnice uspeli su da iz inostranstva dobiju pluća, a kako navode mediji, transplantacija je obavljena gotovo u poslednjem trenutku.

Nakon zahvata saopšteno je da je operacija uspešna, pa se čekaju naredni dani da se vidi kako će njegovo telo prihvatiti novi organ.

Mihael Šumaher: Mračne prognoze slavnog neurohirurga o zdravstvenom stanju legendarnog vozača Formule 1

Inače Lauda je započeo karijeru u Formuli 1 1971.godine, a 1974. i 1975. je bio  šampion vozeći za tim Ferarija, i 1984. za Meklaren. Nakon teškog udesa u trci na Nirnburgringu 1976. Lauda, koji je jedva preživeo pošto mu se zapalilo vozilo, uspeo je da se vrati samo godinu dana kasnije Formuli 1.

Maja Gašić

Autor