Lavovska borba uprkos bolovima: Novak izgubio od Čekinata u dramatičnoj završnici

Autor:

05.06.2018 19:55

Foto:

Foto:



Meč između Novaka Đokovića i Italijana Marka Čekinata predstavljao je pravu poslasticu za ljubitelje belog sporta, ali i ozbiljnu pretnju po zdravlje vatrenih navijača našeg tenisera.

Boris Beker veruje u Đokovića: Prepoznajem Novakov šampionski duh

 

Објава коју дели 湯雁如 (@tangyenju) дана 5. Јун 2018. у 10:34 PDT

Uprkos lavovskoj borbi Nole je u četvrtom setu izgubio od 72. igrača sveta koji je na ovom grend slemu napravio neverovatan rezultat.

Miljenik publike: Novak Đoković zaslužno nazvan “srpskim Rokijem” (foto/video)

 

 

Prva dva seta dobio je Čekinato, a onda se Nole probudio. Nakon dobijenog trećeg seta i vođstva u četvrtom, došlo je do preokreta. Čekinato je odlučio da se bori i tako je bilo do kraja samog meča. Oba tenisera su pokazala vanrednu borbenosti o čemu svedoči i rezlutat u finalu. Đoković je izgubio u taj-brejku sa rezultatom 13: 11, što je možda i najduži taj-brejk koji je naš teniser odigrao u poslednjih nekoliko godina.

Nisu mu se ostvarili snovi: Šta italijanski rival kaže o Novaku

 

 

Nole je u nekoliko navrata zatražio pomoć fizioterapeuta, ali bez obzira na bolove, odigrao je nekoliko neverovatnih poteza koji potvrđuju da se nekadašnji šamion na velika vrata vraća.

 

Објава коју дели Sport Klub (@sport.klub) дана 4. Јун 2018. у 11:58 PDT

Marko je ovom pobedom ušao u istoriju kao prvi Italijan nakon pune četiri decenije koji će zaigrati u polufinalu Rolan Garosa. U borbi za finale Čekinato će igrati protiv Austrijanca Dominika Tima.

Maja Gašić

Autor