Kruna ljubavi: venčali se princ Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević

Autor:

24.10.2016 10:36

Foto:

Foto:



Princ Mihailo Karađorđević, sin pokojnog princa Tomislava i princeze Linde, i Ljubica Ljubisavljević venčali su se juče u crkvi Karađorđevića na Oplencu, a slavlje je kasnije upriličeno na Belom dvoru.

Mihailo i Ljubica su već par godina u vezi, a o svojoj izabranici, farmaceutkinji iz Beograda, princ je svojevremeno za Blic izjavio:

– Ljubica i ja smo počeli da se zabavljamo pre više od četiri godine, nakon što smo se upoznali u jednom restoranu u Beogradu preko zajedničkih prijatelja. Pošto delimo iste vrednosti, vrlo brzo smo postali praktično nerazdvojni. 

Crkveno venčanje je obavljeno u crkvi Karađorđevića na Oplencu, a mladence je venčao episkop istočnoamerički gospodin Irinej.

Svečanom činu je prisustvovalo je više od 300 gostiju. Među prvima su došli prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, sa decom Filipom i Alsion, zatim Linda Karađorđević, princeza Jelisaveta, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministar prosveta Mladen Šarčević, ambasador Velike Britanije i mnogi drugi.

Prinčevsko venčanje se pripremalo jako dugo, a mlada je svojevremeno za Blic najavila da će slavlje biti spoj tradicije i modernih običaja.

- Mihailo i ja smo se trudili da venčanje bude spoj modernog i tradicionalnog. Želeli smo da našim gostima iz inostranstva pokažemo kako izgleda venčanje u Srbiji, tako da nismo hteli da se odreknemo tradicionalnih običaja. Crkveni obred će biti u skladu sa crkvenim pravilima, biće tradicionalnih delova, ali i preokret u modernom stilu. 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading