Kristijano Ronaldo pod istragom za silovanje: Šta će pokazati DNK analiza?

Autor:

11.01.2019 10:31

Foto:

Foto:



Policija iz Las Vegasa izdala je nalog da se od portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda uzme uzorak za DNK analizu, u sklopu istrage za silovanje koja je otvorena zbog prijave koju je protiv njega podnela Amerikanka Ketrin Majorga.

“Zamislite kako je mojoj majci kad joj kažu da sam silovatelj”: Kristijano Ronaldo o seksualnoj aferi, porodici i krivici

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cristiano Ronaldo (@cristiano) дана 19. Окт 2018. у 1:20 PDT

Ronaldov advokat Piter Kristijansen rekao je za BBC da je nalog prosleđen italijanskim pravosudnim vlastima, jer Ronaldo sada živi u Torinu, dodavši da je reč o standardnoj proceduri u ovakvim slučajevima.

Ronaldo je priznao da je 2010. godine imao seksualni odnos sa Ketrin Majorga, ali je tvrdio da se nije radilo o silovanju.

Amerikanka optužuje fudbalera za silovanje, policija tvrdi: Imamo dovoljno dokaza, moraćemo da saslušamo Ronalda

Nemački magazin Špigl, koji je prvi pisao o toj aferi, objavio je da je Majorga prijavu protiv Ronalda podnela neposredno nakon toga što se desilo, ali je kasnije prihvatila vansudsku nagodbu, po kojo je dobila 375.000 dolara, uz obavezu da Ronalda nikada javno ne optuži.

Bila je ucenjena, ćutala je zbog straha? Priča Amerikanke koja je optužila Kristijana Ronalda za silovanje

Kristijansen je rekao da Ronaldo ne negira da je skopljen takav dogovor, ali tvrdi da to ni na koji način ne znači da je time priznao krivicu.

Majorga je odlučila da prekrši dogovor na nagovor članica pokreta "MeeToo", koji se bori protiv seksualnog nasilja.

 

Maja Gašić

Autor