Bila je spremna i da se ponovo uda: Madona sakupila sedam miliona dolara za siromašne

Autor:

04.12.2016 19:13

Foto:

Foto:



Kraljica popa Madona nastupila je na događaju u Majamiju, na kojem je prodajom njenih ličnih stvari sakupljeno više od sedam miliona dolara za pomoć afričkoj državi Malavi

Na humanitarnoj aukciji u okviru Sajma moderne umetnosti „Art basel“ u Majamiju ponuđene su Madonine lične stvari, među kojima i kostim sa njene turneje i crno-bele fotografije sa njenog venčanja sa Šonom Penom 1985. godine.

Sakupljeno je više od sedam i po miliona dolara za pomoć Malaviju, a samo set od tri fotografije sa pevačicinog venčanja prodat je za 230.000 dolara.

Događaju su prisustvovale i druge slavne ličnosti među kojima i Leonardo Dikaprio, Kris Rok, Dejv Čapel i Kortni Lav, a humanitarna aukcija bila je jedan od mnogih događaja organizovanih u sklopu Sajma „Art basel“.

Slika Damijena Hersta koja se dugo nalazila u Dikaprijevoj kući u Palm Springsu prodata je za 140.000 dolara, a reprodukcija dela Trejsija Emina iz Madonine lične umetničke kolekcije za 550.000 dolara.

Slavna pevačica je svog sina Dejvida, čija je majka umrla na porođaju, usvojila pre više od 10 godine iz jednog sirotišta u Malaviju, a prema rečima pevačice, kada ga je prvi put videla imao je malariju i upalu pluća.

Luiza Čikone je takođe prikazala i video-snimke iz Malavija i pozvala da se sakupi novac za izgradnju odeljenja dečje hirurgije i intenzivne nege u jednoj od tamošnjih bolnica.

Kraljica popa je tokom sinoćnjeg nastupa kritikovala novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa izjavom da se zbog njega „stidi što je Amerikanka“ i poljubila koleginicu Arijanu Grande.

Madonina fondacija „Rejzing Malavi“ osnovana je 2006. godine i sakuplja sredstva za smeštaj, hranu, obrazovanje i lečenje siročadi u toj zemlji koja je jedna od najsiromašnijih u Africi.

U nameri da postigne što višu cenu jedne svoje ogrlice, Madona se obrušila na bivšeg supruga Šona Pena ponudivši mu da će se ponovno udati za njega ako za ogrlicu ponudi najmanje 150.000 dolara.

Slavni glumac je odmah pristao, no u aukciji su ga dotukli drugi s višim ponudama.

Nakon toga su izveli kratki šou na pozornici u kojem je između ostalog Pen Madoni prolazio između nogu, a potom je vezao lisicama iako je među gledaocima bio i njen 11-godišnji sin Dejvid.

Usledilo je još par šala a u jednom trenutku pevačica mu je poručila da ga još uvek voli.

Komentari. (0)

Loading