Kraljevsko venčanje: Knez Dušan Karađorđević i njegova izabranica Valerija izgovorili “da” i poljubili srpsku krunu na Oplencu


Knez Dušan Karađorđević, najmlađi sin princa Aleksandra P. Karađorđevića i Barbare od Lihtenštajna, i njegova višegodišnja devojka Valerija de Muzio ispratili su tradiciju srpske monarhije i venčali se na Oplencu, u Crkvi Svetog Đorđa.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Краљевина Србија (@royal.serbia) дана

Par se pred Bogom zakleo na večnu ljubav i, prema našim običajima, poljubio srpsku krunu.

Dušan i Valerija su prošle godine, nakon tri godine veze, imali građansko venčanje u Njujorku, gde par i živi. Kako je knez vezan za Srbiju, uz saglasnost mlade, organizovao je crkveno venčanje na Oplencu.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Краљевина Србија (@royal.serbia) дана


– Valerija se Srbija veoma dopada i s radošću ćemo ispoštovati neke od najdražih običaja iz narodne tradicije venčanja. Valerija i ja ćemo se sjediniti u svetoj tajni braka uz božji blagoslov, okruženi najbližim prijateljima i porodicom, kao i mojim precima – rekao je nedavno knez Dušan za Blic.

Mlada je italijanskog porekla sa očeve strane, i mađarskog sa majčine, a odrasla je u Nju Džersiju i provela poslednjih 25 godina u Njujorku.

Venčanju na Oplencu prisustvovali su članovi kraljevske porodice , među kojima su bili prestolonaslednik Aleksandar sa suprugom Katarinom, princ Filip i princeza Danica Karađorđević, princ Mihailo Karađorđević

Autor: Gloria.rs
Foto: Instagram/Royal family of Serbia
Podelite sa prijateljima:
Tagovi