Kraj jedne ere: Benedikt Kamberbeč neće više biti Šerlok

Autor:

04.10.2016 15:23

Foto:

Foto:



Ko će imati čast da glumi najpoznatijeg i najgenijalnijeg detektiva na svetu, Šerloka Holmsa? Pitanje je kojim se ovih dana intentenzivno bave strani mediji, jer izgleda da Benedikt Kamberbeč je završio karijeru u ovoj roli. Pre njega u ovoj ulozi su se oprobali brojni talentovani glumci, među kojima su i Rodžer Mur, Piter O'Tul, Majkl Kejn, Robert Dauni Džunior, Džoni Li Miler, kao i po mišljenju publike  - neprevaziđeni Džeremi Bret.

Poznati britanski glumac je u intervjuu za britansko izdanje časopisa "GQ" nagovestio da je mini serija od četiri sezone u produkciji Bi-Bi-Sija "Šerlok", a u kojoj on igra glavnu ulogu, na žalost ljubitelja dobrih krimi drama  - završena.

- Da budem iskren, ze mene je to kraj jedne ere. Svaka uloga posle toga će biti izazov, biće teško odabrati rolu koja će biti tako dobra - izjavio je glumac.

Inače, rola neobičnog i genijalnog detektiva je ovom britanskom glumcu bila odskočna daska u karijeri koja ga je automatski lansirala na A listu holivudskih zvezda. A o tome šta čelnici Bi-Bi Sija kažu, da li postoje šanse da ova serija u istom sastavu doživi nastavak, Kamberbeč je rekao:

- Nikad ne recite nikad. Voleo bih da ponovo budem deo ovog serijala, i stojim iza te izjave, ali svi imamo neke planove koje želimo da ostvarimo u bliskoj budućnosti . Četvrta sezona je lepo zaokružila priču, tako da jedino što nam ostaje jeste da sačekamo i vidimo kako će se stvari odvijati. Ipak, sama pomisao na to da ga više nikad neću igrati je poražavajuća.  

Benedikt Kamberbeč je nominovan za Oskara prošle godine za glavnu ulogu u filmu "The Imitation Game", a uloga ekscentričnog detektiva Šerloka Holmsa mu je donela Emija. Zbog velike popularnosti serije i njegovog maestralnog umeća u portreisanju čuvenog detektiva, Kamberbeč je dobio i svoju voštanu figuru u Muzeju Madam Tiso.

Uskoro se očekuje i premijera njegovog najnovijeg ostvarenja "Doctor Strange", u kojem igra glavnu ulogu - doktora Strejndža.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading