Komemoracija Mileni Dravić u Zvezdara teatru: Njena duša sada ide prema nekom svitanju

Autor:

19.10.2018 14:02

Foto:

Foto:



Na sceni "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara teatru danas je održana komemoracija povodom smrti dive srpskog i jugoslovenskog filma Milene Dravić. Istaknuta dramska umetnica, jedina na ovim prostorima koja je osvojila nagrade na Kanskom i Venecijanskom festivalu, preminula je 14. oktobra u 79. godini nakon duge i teške bolesti.

Poslednji dani velike dive: Sećanje na Gaginu ljubav davalo joj je snagu za borbu sa opakom bolešću

Na komemoraciju je pristigao veliki broj kolega i prijatelja kako su se poslednji put oprostili od jedne od najomiljenijih srpskih glumica. Među prvima su stigli Seka Sablić, Tanja Bošković, Milutin Mima Karadžić, Katarina Žutić, Dejan Lutkić, Miodrag Krivokapić, Radoš Bajić, Vojin Ćetković, Lena Bogdanović, Ljiljana Dragutinović, Dragan Bjelogrlić, Petar Božović, Branimir Brstina, Dragana Mićalović...

Dirljiva anegdota o velikoj ljubavi Milene Dravić i Dragana Nikolića: Gagin kompliment vredniji od Oskara

Na samom početku direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević održao je emotivni govor.

Šest decenija glumačkih bravura: Prekobrojna, Katica, Tašana… uloge po kojima ćemo pamtiti Milenu Dravić

- Milena je bila nagrađena Dobričinim prstenom i bila je istinski srećna zbog toga. Njeno srce i duša bili su scena... - rekao je Kovačević, a nije izostavio ni Mileninu veliku ljubav, legendarnog glumca Dragana Gagu Nikolića koji je preminuo pre dve i po godine - Dve i po godine nakon rastanka, srešće se u nekom dalekom svetu koji postoji za one koji se vole.

45 godina velike ljubavi: Kako su se zavoleli Milena i Gaga

Posle njega, govor je održala glumica Seka Sablić, Milenina i Draganova kuma.

Prijatelji i saradnici o Mileni Dravić: Bila je iskrena i čista duša koju slava nije promenila

- Ostaje nam samo da se ponosimo što je bila naša, što ju je publika obožavala od prvog dana, pa sledećih 50 i više godina. Što je bila neodoljiva u komediji, moćna u drami, što je prešla granicu, a nije otišla... Što je bila dobra, iskrena, draga, dobar prijatelj, lepa... Do poslednjeg dana lepa i hrabra... Veoma hrabra, jer se godinama nosila sa strašnim danima. Strašnim! Prvo, boreći se za Draganov život, a onda i za svoj. Obe bitke je izgubila. Ja sam sigurna da njena duša sada ide prema nekom svitanju... - u suzama je rekla Seka.

 

Milena Dravić o saradnji s Bredom Pitom: Kako je velika diva govorila o svom “filmskom sinu” (video)

Milena Dravić će biti sahranjena u 15:30h u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored decenijskog pаrtnerа u profesionаlnom i privаtnom životu Dragana Gage Nikolića.

Svom svojom dušom čeznula je za Gagom: Dirljivim rečima kolege se opraštaju od Milene Dravić (foto) 

 

 

Maja Gašić

Autor