Komemoracija legendi narodne muzike: Malo je takvih na svetu kakav je bio Šaban

Autor:

22.02.2019 13:44

Foto:

Foto:



Komemoracija Šabanu Šauliću, kralju narodne muzike koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u nedelju 17. februara, okupila je veliki broj njegovih kolega i prijatelja. Pored porodice, supruge Gordane, dece - Sanele, Ilde i Mihajla, zetova, snaha i unuka, poslednje zbogom muzičkoj legendi uputile su i njegove brojne kolege, među kojima je bila i kuma Zorica Brunclik.

Porodica i prijatelji Šabana Šaulića neutešni: Dirljivo poslednje zbogom kralju narodne muzike

- Ostaće naše pesme za sva vremena. S kim ću sada da ih pevam, kada smo najčešće pevali zajedno? - rekla je Bruncklikova.

Na komemoraciji u Skupštini grada govorio je i autor najvećih Šabanovih hitova, kompozitor Rade Vučković.

Mural posvećen Šabanu Šauliću: Šapčani odali počast slavnom muzičaru (foto)

- Vreme ne leči rane, samo nas uči da živimo s tim bolom za tobom. Neka ti je večna slava, hvala - rekao je Šabanov dugogodišnjih saradnik i prijatelj Vučković.

Još jedna legenda narodne muzike, Predrag Živković Tozovac otkrio je da njegovo i Šaulićevo prijateljstvo traje decenijama, još od pevačevog dolaska iz Šapca u Beograd.

Sahrana Šabana Šaulića u petak u Aleji zaslužnih građana

- On je u sebi imao mnogo toga. Bio je pre svega predan onome za šta ga je bog odredio - svojoj pesmi, publici. Prema kolegama je bio miran, šarmantan na njegov način, tih, a iznad svega i pre svega jeste da je malo takvih na svetu kakav je bio Šaban - rekao je za "Blic" Tozovac - Sve što se tiče njega je bilo lepo i nenadmašno. U svemu tome je bio jedan. Ne vidim u mladima nijednog novog Šabana.

 

Maja Gašić

Autor