Komedija ili drama: Ekscentrični život Silvija Berluskonija na filmskom platnu

Autor:

24.08.2017 21:30

Foto:

Foto:



Italijanski reditelj Paolo Sorentino trenutno u Rimu snima scene iz filma o životu Silvija Berluskonija, a mnoštvo devojaka u kratkim suknjama i potpeticama privuklo je pažnju mnogih turista i prolaznika.

Prva scena snimljena je u noći od utorka na sredu, između rimskog foruma i Koloseuma, pred očaranim očima turista, prema snimcima objavljenim danas u italijanskoj štampi.

Novo Sorentinovo delo nazvano je "Loro" (oni) da označi ogromnu Berluskonijevu svitu. To je i igra reči sa rečju "l'oro", ili zlato, koje pothranjuje luksuzan način života tog biznismena, ocenjuje italijanska štampa.

Za ulogu Silvija Berluskonija, koji je tri puta bio italijanski premijer, reditelj se okrenuo svom omiljenom glumcu Toniju Servilu (glavna uloga u filmu Grande Bellezza).

Ganpija Tarantinija, čoveka optuženog da je dovodio prostituke u Berluskonijevu kuću, interpretira glumac Rikardo Skamarćo.

A post shared by Gianluca Pezzulo (@sferrone_) on Aug 6, 2017 at 9:31am PDT

Za njegov osmi dugometražni film Sorentina je lično primio Silvio Berluskoni, preneo je u julu dnevnik Il Mesađero.

Berluskoni je izrazio oduševljenje što razgovara sa jednim od svojih omiljenih reditelja i čak je ponudio na raspolaganje za snimanje svoju kuću na Sardiniji, i porodični mauzolej koji se nalazi pored njegove kuće kod Milana, gde su organizovane čuvene žurke "bunga bunga".

Kada je u maju upitan o svom projektu za vreme Kanskog filmskog festivala Sorentino je objasnio svoj izbor.

-Zato što sam Italijan i želim da snimim film o Italijanima. Berluskoni je arhetip italijanstva i preko njega mogu da govorim o Italijanima, rekao je tada Sorentino.

Napolitanski reditelj je 2008. imao film "Div" (Il Divo), portret italijanskog političara Đulija Andreotija koji je tri puta bio predsednik vlade, koga je takođe tumačio Toni Servilo.

Sorentino je ostvario svetsku slavu filmom "Velika lepota " (La Grande Bellezza) koji je osvojio Oskara za najbolji strani film 2014. godine. I u tom filmu je Servilo igrao glavnu ulogu.