Koji naš pevač je pesmom razgalio princezu Dajanu?

Autor:

12.02.2017 21:16

Foto:

Foto:



U vreme stare Jugoslavije nije bilo neuobičajeno da se naši muzičari i glumci upoznaju sa holivudskim glumcima, predsednicima ili pak članovima kraljevskih porodica.

Na čuvenim Titovim prijemima mogao se videti krem ondašnjeg društva. Predsednici i kraljevi stranih zemalja su obilazili Jugoslaviju, a velika je čast bila nastupiti na takvim događajima.

Takvu privilegiju i čast je imao i legendarni pevač sevdalinki - Nedžad Salković (76). Njegovu pesmu "Ne klepeći nanulama" mnogi su pevali, a i danas je na redovnom reportoaru mnogih izvođača sevdalinki.

Uskoro u @150minuta uzivo Nedzad Salkovic nam peva Ne klepeci nanulama!! @danilomasojevic @prvatelevizija

Видео запис корисника Maja Nikolić (@majanikolicmaja) дана 10. Феб 2017. у 4:57 PST


U razgovoru za Blic, ovaj pevač vanserijskog glasa se prisetio kako je svojom pesmom svojevremeno ganuo princezu Dajanu.

- Jesam, i to dvadeset dana pre njene pogibije. Bila je u Tuzli i tada sam pevao samo uz pratnju harmonike. Sećam se da sam joj prvu pesmu otpevao "Voljeni grade moj". Pažljivo me je slušala i uživala. Ona nije znala moje ime, ali i pored svetskih pevača koje je slušala, njoj se dopao moj glas. Kasnije je na konferenciji za novinare između ostalog kazala da nije nikada čula takvu boju glasa i još lepšu melodiju i stihove. Rekla je i "da je šteta što gospodin ne peva na engleskom". Na mene je ostavila divan utisak i imam sa njom i slike. Kada je poginula, plakao sam kao da mi je umro najrođeniji - ispričao je Nedžad.

Legendarni pevač je nakon dužeg niza godina ponovo u Beogradu, gde će u 21. februara nastupiti na Večeri sevdalinki u Domu sindikata.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading