Katrin Denev: Izvinjavam se jedino žrtvama seksualnih napada

Autor:

15.01.2018 14:46

Foto:

Foto:



Francuska glumica Katrin Denev, potpisnica teksta o "slobodi 'udvaranja'" koje je izazvalo žestoku polemiku u Francuskoj kao i u svetu, rekla je da preuzima odgovornost za taj tekst istovremeno se izvinjavajući "jedino" žrtvama seksualnog uznemiravanja.

Katrin Denev: Slavna glumica i sto uticajnih žena osudile puritanstvo posle afere Vajnstajn

-Pozdravljam bratski sve žrtve groznih dela koje su se mogle osećati napadnutima tim pismom objavljenim u Mondu, njima i samo njima, se izvinjavam - piše glumica u pismu koje je objavio dnevnik Liberasion na Internet stranici.

Milionski sporazum o razvodu braka: Džordžina Čepmen zvanično više nije Vajstajnova supruga

Pismo objavljeno u utorak u Mondu brani "slobodu 'udvaranja'" muškaraca, smatrajući je "neophodnom za seksualnu slobodu", suprotno pokretu rođenom iz afere Vajnstajn. Iako je tekst potpisalo oko stotinu žena, kritike su prvenstveno upućene najslavnijoj među potpisnicama.

-Katrin Denev i ostale francuske žene pripovedaju svetu kako ih je prikrivena mržnja prema ženama lobotomizirala do tačke s koje nema povratka - kazala je glumica Azija Arđento koja je optužila američkog producenta Harvija Vajnstajna za silovanje.

-Zaista sam potpisala peticiju. Da, volim slobodu. Ne volim tu karakteristiku našeg doba u kojem svako misli da ima pravo da sudi i osuđuje -objašnjava Katrin Denev koja je o tome govorila prvi put nakon objavljivanja pisma.

Pre tog pamfleta, glumica je već na sebe navukla bijes feministkinja podržavši Romana Polanskog, optuženog za silovanje.

U Francuskoj su pamflet kritikovale feminističke aktivistkinje i politički funkcioneri.

Mond je također opravdao proteklog vikenda objavljivanje pamfleta u ime "obrane pluralizma ideja".