Karolina Voznjacki: Oproštaj uz suze

Autor:

24.01.2020 14:03

Foto:

Foto:



Dankinja, koja je u tri navrata bila najbolja najbolja teniserka sveta, završila je karijeru u 29. godini, a tokom oproštaja od belog sporta na Australijan openu, uz nju su bili otac, majka, brat i suprug

Praćena pesmom Nila Dajmonda “Sweet Caroline”, sa suzama u očima, jedna od najpoznatijih teniserki sveta Karolna Voznijacki (29) završila je karijeru u Melburnu. Dankinja je poražena od Tunižanke Ons Žaber u šesnaestini finala na Australijan openu i to je značio kraj, jer je još ranije najavila da će joj prvi grend slem u 2020. biti poslednji turnir u karijeri.

- Bilo je očekivano da poslednji meč u karijeri odigram u tri seta i da ga okončam forhend greškom. To je ono što me je pratilo tokom čitave karijere. Tako je moralo da bude. Bilo je ovo sjajno iskustvo. Srećna sam, ali i spremna za novo poglavlje - rekla je Karolina.

Sam oproštaj bio je vrlo emotivan. Karolina je stajala na centru terena i gledala srceparajući video sa porukama ostalih igrača među kojima su bili: Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Serena Vilijams...

- Ne znam kako da ti kažem zbogom. Poznajemo se predugo, a živeli smo u istom gradu nekoliko godina. Viđao sam te kako treniraš na ulici i družiš se sa svojim psima. Mislim da smo postali sjajni prijatelji. Ti si izvanredna osoba, a tvoj doprinos tenisu kao igri je vrlo pozitivan i definitivno ćeš nam nedostajati. Želim da ti i tvoj muž Dejvid imate divan zajednički život - poručio je Novak u video poruci.

Poslednji meč u karijeri Karoline Voznijacki gledala je uživo i njena porodica, a otac, trener Pjotr preskočio je ogradu, ušao na teren i zagrlio je. Potom su joj se pridružili suprug Dejvid, majka Ana i brat Patrik koji su takođe zaplakali.

Karolina Voznjacki sa suprugom Dejvidom, ocem Pjotrom, bratom Patrikom i majkom Anom

Karolina Voznijacki je osvojila jedan grend slem, Australijan open 2018. godine, kao i 29 turnira širom sveta što joj je omogućilo da u tri navrata bude svetski broj jedan, a dve godine uzastopno završi na vrhu WTA liste. Takođe, 11 godina uzastopno je osvajala bar po jedan WTA turnir što je čini jednom od priznatijih u istoriji belog sporta.