Kako je Ceca izgledala pre 30 godina (foto)


Iako je dobro poznato da je folk diva Ceca (43) vrlo mlada započela pevačku karijeru, njene obožavatelje uvek obraduje sećanje na prve korake u muzičkoj industriji.

O njenoj karijeri se gotovo sve zna. Još kao dete,  dok je pohađala srednju veterinarsku školu, Svetlana Veličković je danju učila, a noću je u prtanji oca Slobodana odlazila da peva po lokalnim kafanama. Prilikom jedne tezge na crnogorskom primorju je primetio Mirko Kodić, kompozitor i harmonikaš, pa je potpisala prvi profesionalni ugovor sa PGP RTS-om i snimila album “Cvetak zanovetak”.

Sa 15 godina je snimila album “Ludo srce” i počela je da nastupa širom stare Jugoslavije. Sledeće godine objavljuje ploču “To, Miki, to” koja je bila izuzetno uspešna, prodala se čak u 360 hiljada primeraka.

Za 18. rođendan promoviše album “Babaroga”, a nakon toga počinje da peva u inostranstvu. Nakon godina nastupanja isključivo u dijaspori, Ceca započinje saradnju sa Marinom Tucaković, koja je napisala neke od njenih najvećih hitova.

Snima album “Šta je to u tvojim venama”, sa koga se izdvojila pesma “Kukavica”… Otprilike u isto vreme se upoznaje sa Željkom Ražnatovićem. Ostalo je istorija…

A fotografiju koja je ovekovečila sam početak njene karijera, možda čak i taj čuveni nastup koji je zapazio Mirko Kodić i koji je bio odskočna daska za snimanje prvog albuma, Ceca je podelila na svom Instagram profilu.

Fotografija je snimljena tačno pre 30 godina u Utjehi, na crnogorskom primorju. Ceca, tek devojčurak od kojih 13 godina u beloj haljini, očigledno uživa u nastupu, okružena iskusnim muzičarima.

Autor: Gloria.rs
Foto: Miloš Nadaždin, Instagram/Ceca
Podelite sa prijateljima:
Tagovi