Kako je Ceca izgledala pre 30 godina (foto)

Autor:

06.10.2016 11:49

Foto:

Foto:



Iako je dobro poznato da je folk diva Ceca (43) vrlo mlada započela pevačku karijeru, njene obožavatelje uvek obraduje sećanje na prve korake u muzičkoj industriji.

O njenoj karijeri se gotovo sve zna. Još kao dete,  dok je pohađala srednju veterinarsku školu, Svetlana Veličković je danju učila, a noću je u prtanji oca Slobodana odlazila da peva po lokalnim kafanama. Prilikom jedne tezge na crnogorskom primorju je primetio Mirko Kodić, kompozitor i harmonikaš, pa je potpisala prvi profesionalni ugovor sa PGP RTS-om i snimila album "Cvetak zanovetak".

Sa 15 godina je snimila album "Ludo srce" i počela je da nastupa širom stare Jugoslavije. Sledeće godine objavljuje ploču "To, Miki, to" koja je bila izuzetno uspešna, prodala se čak u 360 hiljada primeraka.

Za 18. rođendan promoviše album "Babaroga", a nakon toga počinje da peva u inostranstvu. Nakon godina nastupanja isključivo u dijaspori, Ceca započinje saradnju sa Marinom Tucaković, koja je napisala neke od njenih najvećih hitova.

Snima album "Šta je to u tvojim venama", sa koga se izdvojila pesma "Kukavica"... Otprilike u isto vreme se upoznaje sa Željkom Ražnatovićem. Ostalo je istorija...

A fotografiju koja je ovekovečila sam početak njene karijera, možda čak i taj čuveni nastup koji je zapazio Mirko Kodić i koji je bio odskočna daska za snimanje prvog albuma, Ceca je podelila na svom Instagram profilu.

Fotografija je snimljena tačno pre 30 godina u Utjehi, na crnogorskom primorju. Ceca, tek devojčurak od kojih 13 godina u beloj haljini, očigledno uživa u nastupu, okružena iskusnim muzičarima.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading