Jovana Joksimović prvi put posle velike promene u karijeri: Za mene je ovo što radim više od posla

Autor:

02.12.2020 11:30

Foto:

Foto:



Poznato TV lice Jovana Joksimović ponovo je u centru pažnje javnosti jer je nakon odlaska sa televizije "Prva" prvi put za medije govorila o "uzbuni" koja je nastala nakon ovog poteza, kao i o novim izazovima na K1 televiziji, gde će ubuduće biti angažovana.

Jovana je u intervjuu za magazin "Story" objasnila kako se oseća nakono medijskoj bure koju je preživela i kako joj se ona čini sa distance.

- Samo kao nepogoda koja je prošla. Nemam nikakvu negativnu emociju prema svemu tome, niti mislim da mi se nešto loše desilo. Držala sam se nekih svojih principa, držaću ih se i dalje, a promena posla je nešto na šta sam u životu odavno navikla. Uostalom, ostati na jednom mestu čitavog svog profesionalnog života verovatno je najgora stvar koju možete da uradite svojoj karijeri. To bi značilo da ste unapred odustali od svakog izazova i napretka. Sve zajedno, moglo bi se reći da je čitav slučaj, bar kada je o mom osećaju reč, stavljen ad acta i zaboravljen. Idemo dalje - rekla je voditeljka i otkrila da li se plaši novih zadataka koji su pred njom.


- Sve sam samo ne uplašena. To ne znači da sam bez treme ili uzbuđenja, ali to je onaj pozitivni osećaj koji vas tera da date najbolje od sebe. Za mene je ovo što radim više od posla. To je moj poziv, to jesam ja, na mnogo načina to je i moj život, i radim ga kao oni koji nemaju nameru da svoj život protraće. Uvek hoću da uradim više nego juče, da napravim nešto bolje nego ono najbolje što sam uradila. I ta potreba kreira tu stvaralačku tremu, ali strah nikako - objašnjava voditeljka kako doživljava svoj posao i daje odgovor na pitanje da li ju je čuveni „otkaz preko instagrama“ iznenadio ili je neke signale mogla da osetiti ranije.

Pročitaj i: Jovana Joksimović i Srđan Predojević oprečnog mišljenja: Kumstvo se približava kraju?

- Znate šta, da sada nešto mnogo o tome, što bi rekli, razglabam, to bi značilo da mi je stalo ili da mi je krivo. A nije, ni jedno ni drugo. Ne žalim, niti sam i trenutak žalila. Toj televiziji sam dala izuzetan jutarnji program, vrlo sam zadovoljna kvalitetom koji smo dostigli, nemam čega da se stidim, naprotiv, ponosim se time što sam radila i to je jedino što ću na kraju pamtiti. Kada podvučem crtu, ako ostvarim ono što nameravam i ovaj poduhvat na K1 bude nešto posebno, novo, najbolje u ovoj zemlji, a biće, onda će to samo značiti da je odlazak s „Prve“ nešto najbolje što mi se dogodilo u životu - rekla je Jovana za "Story" i pojasnila zbog čega je odusatala od tužbe protiv odgovornih iz pomenute medijske kuće.

- Zbog svega što sam već rekla. To bi bilo kao da patim za starim nameštajem, bavim se njegovom sudbinom, iako ga nikada više neću koristiti. Došla sam u novu kuću, moju kuću i ona mi je priroritet. Prašinom na starudiji neka se bave drugi.

story.rs/NP

Autor