Jelisaveta Seka Sablić: Tim ljudima potrebna je pomoć, niko ništa ne čini za njih!

Autor:

22.10.2020 13:00

Foto:

Foto:



'Kraljica komedije' Jelisaveta Seka Sablić vratila se na scenu, svoje oduševljenje nije mogla da sakrije, a istakla je i neverovatnu situaciju u kojoj se nalaze slobodni umetnici, te navela da je njima pomoć preko potrebna!

Glumica koja svojim neodoljivim šarmom i nesvakidašnjom harizmom pleni od svog prvog pojavljivanja otkrila je da se raduje povratku na scenu, pred publiku, te da se svakom aplauzu oduševi kao da joj je prvi u karijeri. Jelisaveta Seka Sablić decenijama je uveseljavala domaću publiku, te im mamila osmehe na lica i u najtežim situacijama, a nedavno je, poštujući sve propisane mere zaštite još jednom nastupila na daskama koje za nju život znače.

Jelisaveta Seka Sablić žrtva je neodgovornih pojedinaca! 

- Igrali smo 'Lažljivicu' na Jesenjem festivalu jevrejske kulture u Subotici, Gorica Popović i ja, to je bila prva predstava posle ovih užasa koji su nas zadesili sa korona virusom. Distanca se poštovala, ipak bilo je ljudi, a mislim da je publika bila oduševljena. Gledaju dve izuzetne glumice i popularne. - U svom stilu rekla je Seka, te dodala da se glumi tokom korone vratila sa dozom straha.

- Nova je predstava, vrlo zanimljiva, tačna i aktuelna. Odgovara na naša građanska, aktuelna i životna pitanja. Bilo je jako teško otputovati do Subotice zbog kiše pa se vratiti u ponoć u kombiju sa sve maskama na licu. Stavljaš i glavu u torbu. Posle se malo kajem što to radim, ali ulazim u vodu pa gde me odnese.

Šarmantna glumica samouvereno je otkrila da je u privatnom životu često pobunjenik, borac za pravdu.

- Moram da kažem da sam jako slična ulozi Serafime koju tumačim, i ja sam pobunjenik iako imam toliko godina. Ta moja uloga nosi ideju i priču. U 'Lažljivici' sam baba koja dolazi da osveti one koji su neosvešćen. Ona ide od kuće do kuće i dolazi do jadne radnice u tajkunskom muzeju koja ne primećuje i ne shvata ništa što se oko nje dešava. Tada je osvešćujem da pomaže lopovima, tajkunima, vaspitavam je. Svaka replika moje uloge je tačna i u pravu je zaista. Na kraju je jedan apsurd jer kaže: 'E sad idem dalje i svima ću zagorčati život, sve vas mrzim.' - Rekla je Seka te dodala da je sa koleginicom zbog predstave trebalo da putuje u Beč, ali to se trenutno neće realizovati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Lux Apartments (@lazarluxbelgrade) on Nov 21, 2017 at 12:04am PST

- Gorica i ja smo s 'Lažljvicom' u oktobru trebale da idemo u Beč, ali to je zasad otkazano zbog situacije s virusom. Ne znamo šta će biti s tim. - Zaključila je Seka Sablić za Blic.

Fond pomoći za slobodne umetnike.

U javnosti se već neko vreme spekuliše kako je glumačka scena naročito pogođena trenutnom situacijom, zbog pandemije korona virusa, te su glumci koji su zaposleni za stalno odlučili da osnuju fon za pomoć slobodnim umetnicima.

Seka Sablić nedavno je komentarisala za domaće medije situaciju s pomenutim udruženjem, ali ističe da situacija nije najbolja, te da nikada nije bilo dozvoljeno da se od toga napravi ozbiljan sindikat.

Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji laureat Komedi festa 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uroš (@_lunja__) on Jun 2, 2017 at 2:59am PDT

- Mnogo mi je žao tog udruženja, ne zato što su tamo ljudi koji su nesposobni, nego zato što većina stvari nije u njihovoj moći. Niko ništa ne čini za to udruženje. Nikada se nije dozvolilo da se tu napravi ozbiljan sindikat. Mnogo puta u mom iskustvu i kroz život je udruženje pokušavalo mnogo toga. Naravno, potpisala sam da se pomogne tim ljudima. - Zaključila je Jelisaveta.

.