Jelica Sretenović: Volim kafanu i u njoj umem dobro da se opustim (video)

Autor:

04.02.2017 18:16

Foto:

Foto:



Glumica Jelica Sretenović, koja se proslavila ulogom Koke u seriji "Bolji život" Siniše Pavića, smatra da je najbolji srpski scenarista predvideo raspad Jugoslavije. U epizodama koje se trenutno emituju na RTS, Boba (Dragan Bjelogrlić) služi vojsku sa Hrvatom, Bosancem i Slovencem, a njihovi dijalozi nagoveštavaju sve ono što će se nekoliko godina kasnije zaista i dogoditi sa SFRJ.

Jelica smatra da je Pavić, baš poput Branislava Nušića, odličan hroničar svog vremena, ali i vizionar.

Zdravko Šotra: Srbi su vrlo lako menjali ono što je vekovima bilo u njihovoj biti

- Kao što je Nušić još uvek aktuelan, a i biće jer nepogrešivo odslikava karakter nas Srba, tako je i Siniša Pavić pisao o onoj zemlji koja je tada još postojala, da bi se vrlo brzo rasparčala. Osetio je šta će se desiti, a to se najbolje opet videlo u epizodama u vojnoj kasarni, gde su zastupljene sve nacionalnosti mladih vojnika. Ali niko nije mogao znati da će se ondašnji egzistencijalni problemi nastaviti do današnjeg dana.

Kako bi danas izgledala Koka, a kako njen ljubavni i poslovni život?

- Izgledala bi kao sada ja, kako drugačije? Pretpostavljam da bi i dalje bila u braku sa Sašom, a mali Vuk bi već imao 30 godina i radio negde na ugovor, ako bi mu se posrećilo.

Da li Vam smeta što Vas mnogi i dalje zovu Koka?

- Velika je sreća dobiti takvu ulogu. Ja sam je dobila kada sam dostigla jednu vrstu zrelosti da mogu da nosim tu veličinu uloge jer se ona podvodi pod glavnu ulogu. Koka je imala jedan svoj život, svoj put koji je zaokružen hepiendom, tako da je to uloga koja me je proslavila. Ušla sam u narod, on me je zavoleo i postala sam poznata. Mnogi kažu da nije bitno da li si poznat. To nije tačno. Mi se svi bavimo ovim poslom, između ostalog, sa ciljem da napravimo neko ime. Ako to ne uradimo, sve je džabe.

Serija o Nemanjićima okuplja glumačku elitu: Vojin Ćetković kao Stefan Prvovenčani

U jeku najveće popularnosti snimili ste pesmu "Ruska čokolada" sa pokojnim Nešom Leptirom...

- Ta pesma se i danas vrti na radiju. Čujem da je prošlog leta bila baš popularna u Crnoj Gori, pretpostavljam zbog Rusa. A ja svoje pevanje rado koristim u glumačke svrhe, recimo, sada pevam u predstavama "Svlačenje" i "Vlast."

Nedavno smo videli fotografiju iz kafane, na kojoj ste se provodili sa koleginicom iz "Boljeg života" Lidijom Vukićević.

#prijatelj #forever #Jelica #Sretenović ?

A photo posted by Lidija Vukićević (@vukiceviclidija) on Jan 15, 2015 at 7:20pm PST

- Volim kafanu i znam da se u njoj dobro opustim, to znaju svi koji se druže sa mnom, rekla je za Informer popularna glumica.

Komentari. (0)

Loading