Jelena Bačić Alimpić o životnim iskušenjima: Na najtragičniji način naučila sam šta su bol i patnja

Autor:

02.07.2017 11:44

Foto:

Foto:



Jelena Bačić Alimpić je u životu, osim lepih situacija, imala i dve velike tragedije. Smrt oca i prve ljubavi ostavila je duboke ožiljke na njenoj duši.

A da se ponovo šišnem???????

A post shared by Jelena Bacic Alimpic (@jelena_bacic_alimpic) on Feb 2, 2017 at 9:42am PST

Možda, kaže, baš zbog toga najdublje i najiskrenije emocije iskazuje u svojim romanima. O preranom odlasku muškarca koga je prvo volela pisala je u knjizi "Ringišpil“. I u poslednjem romanu, "Nigde nema te“, živopisno je dočarala osećanja u tim teškim trenucima.

Isidora Bjelica: Ljubav je divno ludilo koje može da vas ubije i vaskrsne

- Iskusila sam patnju, kako bih drugačije mogla da pišem. Zbog gubitka vrlo bliske i drage osobe, a to je moj otac, ali i u ranoj mladosti izgubljene prve ljubavi, na najtragičniji način naučila sam šta su bol i patnja - kaže za Kurir Jelena, koja je imala samo 21 godinu kada se oprostila od dečka, koga je iznenada izdalo srce.

Ready for Hello party?

A post shared by Jelena Bacic Alimpic (@jelena_bacic_alimpic) on Dec 7, 2016 at 9:46am PST

- Umrla mi je prva ljubav. Puklo mu je srce. Bio je jako mlad, imao je tek 30 godina. U knjizi "Ringišpil“ postoji scena koja opisuje taj trenutak u mom životu. To delo je moj prvenac, pa su se otvarali svi lagumi mog sećanja dok sam ga pisala, između ostalog i sećanje na njega -  objasnila je Jelena, koja nije želela da otkrije ime rano preminulog dečka, kako članovima njegove porodice ne bi ponovo probudila bolna sećanja.

F.M.Dostojevski...?

A post shared by Jelena Bacic Alimpic (@jelena_bacic_alimpic) on Apr 6, 2017 at 7:16am PDT

Nekadašnja voditeljka, a sada književnica, dodaje da je u njenom životu bilo i mnogo radosti.

Jelena Bačić Alimpić: Neki to vole starinski

- Bilo je svačega u mom životu. Prva rečenica u mom romanu "Ringišpil“ glasi "Svega je u njenom životu bilo previše“, a ja mislim da je i u mom - kaže Jelena.

Komentari. (0)

Loading