Jedan od najuspešnijih bendova na svetu: The Cure najavili novi album posle 11 godina

Autor:

18.12.2018 22:30

Foto:

Foto:



The Cure, jedan od diskografski najuspešnijih rok bendova svih vremena, sledeće godine objaviće novi album, potvrdio je frontmen sastava Robert Smit ubrzo nakon što je objavljeno da bend na proleće ulazi i u Rokenrol dvoranu slavnih.

Biće to njihov 14. studijski album, i to 11 godina nakon njihovog poslednjeg izdanja "4:13 Dream" iz 2008. godine, a poput drugih velikana koji primećuju veliki povratak rok muzike, i Smit je izjavio da je inspiracija za novi album došla upravo od mladih muzičara.

- Slušajući ove mlade snage dobio sam snažnu motivaciju da i sami uradimo nešto sveže - izjavio je Smit i dodao da za nekih dest nedelja ulazi u studio sa ostatkom benda The Cure iza sebe imaju oko 30 miliona prodatih albuma i smatraju se jednim od najuticajnijih bendova u istoriji popularne muzike sa 13 studijskih, 11 kompilacijskih i pet koncertnih albuma.

Bend iduće godine slavi i 40 godina rada, zbog čega će posle niza nasumičnih i rekordno rasprodatih nastupa, naredne godine krenuti i na svetsku turneju koja obuhvata svega dvadesetak odabranih nastupa širom sveta.

Među njima, Smit je lično odabrao i EXIT, gde će The Cure prvi put nastupiti u Srbiji i to 4. jula.

 

Maja Gašić

Autor