Iznenađenje: Kendrik Lamar dobio Pulicerovu nagradu za muziku


Reper Kendrik Lamar dobio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za muziku za svoj album “DAMN”, objavljeno je u Njujorku. To je prvo neklasično džez delo kome je dodeljena ova nagrada.


Dobitnici ovogodišnjih Pulicerovih nagrada za novinarstvo i umetnost objavljeni su danas na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Odbor koji bira nagradu saopštio je da je Lamarov album obuhvata kompleksnost afroameričkog i američkog života.

Lamar je hvaljen za svoju duboko lirski sadržaj izuzetne nastupe uživo i svoj duboki miks hip-hopa, izgovorenih reči, džeza, soula, fanka, poezije i afričkih zvukova.

 

Njegovi glavni albumi “good kid, m.A.A.d city”, “To Pimp a Butterfly” i “DAMN” postali su umetnička dela, gde je Lamar pisao numere o tome kako je biti crnac, uličnom životu, policijskom nasilju, izdržljivosti, preživljavanju. Njegovi repovi doprineli su tome da je postao glas generacije.

U oblasti novinarstva listovi Njujork tajms i Vašington post dobili su Pulicerovu nagradu za nacionalno izveštavanje zbog osvetljavanja istrage o mogućim vezama između izbornog štaba predsednika Donalda Trampa i ruskih zvaničnika.

Njujork tajms i Njujorker su osvojili Pulicera za izveštavanje u javnom interesu za izveštaje o Harviju Vajnstajnu i seksualnom izveštavanju koje je aktiviralo pokret Mi tu (MeToo).

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: Guliver/ Getty images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi