Istina o porazu u finalu US Opena

Autor:

12.09.2016 12:29

Foto:

Foto:



Iako nije uzeo titulu, prvi teniser sveta Novak Đoković je imao samo reči hvale za svog protivnika Stana Vavrinku.

Meč je od početka bio težak za našeg asa. Iako je uzeo prvi set, Novak se u nastavku borio da održi tempo koji je Vavrinka nametao. Asovi su mi dobro išli, ali neiznuđene greške, gubitak koncetracije i povreda učinili su da izgubi meč u četiri seta, rezultatom 6-7, 6-4, 7-5, 6-3.

Prelomni trenutak za našeg asa dogodio se u četvrtom setu, kada je bilo vidno da se jedva kreće. Nakon što je Đoković  zatražio medicinski tajm-aut, Vavrinka je protestovao jer je bio red na njega da servira i obratio se sudiji za pojašnjenje.

Svestan da je ovakva situacija retkost u tenisu, Novak se izvinio saigraču i prijatelju rečima:

- Stan, izvini čoveče.

Proslavljeni Džon Mekinro je ipak bio drugog mišljenja. U prenosu za ESPN je izjavio da ne veruje da je krvarenje razlog Novakovog tajm-auta, već da su u pitanju grčevi.

Da bi zaustavio spekulacije, na konfereniciji za novinare, a kako prenosi "USA Today", Novak je objasnio da mu je nokat otpao i da je krvario, zbog čega je bio primoran da zatraži odmor.

- On je pobedio. Ne želim da razgovaram o tome (povredi), jer ćete misliti da tražim izgovor. To jednostavno nije neophodno.

Ovo je inače treći osvojen grend slem turnir za tridesetjednogodišnjeg Vavrinku, a Đoković ima samo reči hvale za svog prijatelja.

- On najbolje igra velike mečeve i definitivno zaslužuje da bude u top pet igrača sveta - prenosi BBC izjavu našeg asa.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading