Isidora Bjelica: Ja sam danas umrla, moje srce više ne može da izdrži toliko bola

Autor:

01.05.2017 15:59

Foto:

Foto:



Spisateljica Isidora Bjelica, koja se već godinama bori sa kancerom, svesna je koliko njena bolest utiče na njenu porodicu. Nije samo njoj teško, teško je i njenom suprugu, reditelju Nebojši Pajkiću, kao i njenoj deci - Vili i Lavu.


- Danas porodice pucaju zbog nemaštine, teške borbe za život, stresa, bede a kada na to dodate najtežu opaku bolest koja bukvalno sve razori onda nije čudo što ljudi ne mogu dalje. Problem je što su bolesni i njihove porodice prepusteni sami sebi, što ako ne umreš brzo postaješ persona non grata jer niko ne želi da se podseća da život moze biti tako okrutan i bedan. Mi živimo u civilizaciji gde se sve brzo izgustira pa i ljudska bol i patnja.. Ako ne umreš brzo postaješ dosadan, patetičan i gnjavator... Instant zivot, instant ljubav instant smrt.... Strašno je šta rak uradi svakoj porodici.... Sa druge strane svako ima svoj kapacitet izdržljivosti i to se ne može nikome zameriti. Svi smo mi samo krhki ljudi... Dobar deo moje patnje proizlazio je iz mog romantičnog pogleda na svet i ljude, eto ni bolest da me skine sa toga... Gledaću da se negde sklonim da ne smetam nikome... - ispričala je Isidora u razgovoru za  "Alo".

Isidora Bjelica: Niko ne može pobediti rak

Njenom suprugu Nebojši, sa kojim je više od dve decenije u stabilnom braku, izuzetno je teško da gleda svoju voljenu kako se ponovo bori sa opakom bolešću.

- Nebojša polako puca. Da nisam ovako ograničena vremenom, pa da ga oslobodim sebe na sudu. Mnogo mu je teško. Razumem ja to. Teško mu je, kao Vili i Lavu, zato se trudim da ponekad se sklonim, otputujem kod prijateljica. Ima trenutaka kada mi se plače i ja tada plačem. Imam pravo na to.

Uveliko se priča se o njihovom razvodu, mada ni jedno ni drugo nisu hteli da komentarišu glasine. Povod  je indirektno dala i spisateljica svojom objavom na tviteru:

- Ja sam danas umrla. Moje srce više ne može da izdrži toliko bola. Na lečenju sam u Skoplju. Molim vas za mir i privatnost - apelovala je Isidora.

Bilo kako bilo, Nebojša ne napušta Isidoru u ovim teškim trenucima. Spisateljica je na svnom fejsbuk profilu objavila fotografiju z Skoplja od pre dva dana, gde su zajedno na ručku sa prijateljima i ćerkom Vilom.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading