Holivud izabrao najbolje filmove i serije

Autor:

06.01.2020 11:52

Foto:

Foto:



Hoakin Finiks

Za ulogu u “Džokeru” Hoakin Finiks proglašen za najboljeg glumca, Bred Pit nagrađen za epizodu, najbolji filmovi su “1917” i “Bilo jednom u Holivudu”, a serije “Succeession”, “Fleabag” i “Černobilj”

Nagrade “Zlatni globus”, koje dodeljuju strani novinari akreditovani u Holivudu, dodeljene su u Beverli Hilsu po 77. put i nije bilo iznenađenja. Slavili su oni autori i glumci kojima su kladionice predviđale pobedu.  

Najbolji film u žanru drame je “1917”, ostvarenje koji je pobedio prošlogodišnje hitove “Irac i “Džoker”. Film o Prvom svetskom ratu doneo je “Zlatni globus” i reditelju Semu Mendezu. U kategoriji komedije ili mjuzikla, “Zlatnim globusom” ovenčao se film “Bilo jednom u Holivudu” za koji je reditelj Kventin Tarantino osvojio nagradu za scenario.

Rene Zelveger

Najbolju žensku ulogu u drami ostvarila je Rene Zelveger za rolu Džudi Garland u filmu “Džudi”, a mušku Hoakin Finiks u hit filmu “Džoker”. U kategoriji komedije, najbolje glavne uloge ostvarili su Okvafina (“The Farewell”) i Taron Eerton koji je igrao Eltona Džona u “Rocketmanu”. Za sporedne uloge nagrađeni su Bred Pit za “Bilo jednom u Holivudu” i Lora Dern za “Marriage Story”.

Bred Pit

Najbolji film van engleskog govornog područja je “Parazit” iz Južne Koreje.

Za najbolju dramsku seriju proglašen je serijal Naslednici”, a za najbolju komičnu “Fleabag”. U dramskim serijama najbolje uloge ostvarili su Olivija Kolman (“Kruna”) i Brajan Koks (“Naslednici”). U komičnim serijama, najbolje glavne uloge odigrali su Rami Jusef (“Ramy”) i Fibi Voler-Bridž (“Fleabag”).

Stelan Skarsgord

U kategoriji mini-serija ili TV filmova, očekivano je pobedio “Černobilj”. U toj kategoriji, glumačka priznanja za glavne uloge osvojili su Mišel Vilijams (“Fosse/Verdon”) i Rasel Krou za “Najači glas”. Za epizodne uloge nagrađeni su Patriša Arket (“The Act”) i Stelan Skarsgord za “Černobilj”.

Dodelu “Zlatnih globusa” je obeležilo prisustvo najpopularnijih holivudskih glumaca od kojih će se mnogi naći i u trci za Oskara.