Pevačice "Zane" otpevale hit "Dodirni mi kolena": Da li je bolji od originala? (video)

Autor:

10.10.2017 19:47

Foto:

Foto:



Svi koji su rođeni u nekadašnjoj Jugoslaviji šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, vrlo dobro pamte hit "Dodorini mi kolena" koji je davne 1982. godine proslavio grupu "Zana".

Zoran Živanović: Ne dam da bilo ko izigrava zvezdu u našoj muzičkoj porodici

Jedan od najpopularnijih novotalasnih bendova tog vremena osnovali su 1980. godine klavijaturista Zoran Živanović i gitarista Radovan Jovićević, a ime je dobio po svojoj prvoj pevačici -  Zani Nimani.

Popularnost su stekli drugim albumom "Dodirni mi kolena", kojim su se više priklonili pop zvuku. Sastavu su se priključili gitarista Igor Jovanović, basista i prateći vokal Bogdan Dragović i bubnjar Pavle Nikolić. Nakon  što je otpevala najveće hitove ove grupe, Nimanijeva se povukla iz benda 1985.

Njen prepoznatljiv, mazni vokal obojio je najveće hitove ove grupe - "Dodirni mi kolena", "Majstor za poljupce", "Mladiću moj" i do danas se njena izvođenja ovih pesama smatraju naprikosnovenim.

Nakon Zaninog odlaska, sastavu se priključila Nataša Gajović, a nakon tri godine zamenila ju je Nataša Živković. Od 1990. stalna članica benda je Jelena Galonić.

A kakao zvuči kada bivša i sadašnja pevačica, Nataša Gajović i Jelena Galonić udruže snage i otpevaju "Zanin" najveći hit, poslušajte i pogledajte u ovom videu...

Nakon što je video objavljen na You Tube kanalu usledili su komentari, a najviše je onih koji smatraju da "stara verzija" ipak bolja...

Maja Gašić

Autor