Glumica Marija Bergam: Porodica je moje uporište

Autor:

06.07.2020 10:35

Foto:

Foto:



Glumica Marija Bergam objašnjava kako od sina Danila i supruga Radivoja-Raše Bukvića dobija svu moguću pomoć i podršku

 

Glumica Marija Bergam (29) u svet glume ušla je kao tinejdžerka, da bi posle završenog Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu publiku osvojila ulogom Maje Davidović u seriji “Senke nad Balkanom”.

Balet je bio vrlo važan u vašem životu. Šta vas je opredelilo njemu dok ste bili mali i zašto ste ga posle toliko godina, ljubavi, ali i znoja i krvi, ostavili po strani?

- Od svega što sam u životu radila, balet sam najviše volela. Bila sam potpuno opčinjena igrom od ranog detinjstva i stalno sam plesala. Kada sam krenula u baletsku školu, ona je postala moje glavno interesovanje i izvor najveće radosti. Borila sam se sa ozbiljnom povredom, ali to nije bio jedini razlog što balet nije postao moje profesionalno opredeljenje. U trenutku kada je trebalo da odem i nastavim školovanje u inostranstvu, nisam osećala da to mogu i da to želim. Tada sam počela da razmišljam o studijama glume.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Bergam Official Page (@marijabergamofficial) on Feb 21, 2019 at 10:12am PST

Kako ste se opredelili za glumu?

- Ljubav prema pozorištu, literaturi i istoriji umetnosti stekla sam kroz višegodišnji rad u studiju “Stvar srca” Mike i Bilje Aleksić. Smatram da su njih dvoje umnogome zaslužni ne samo za moj izbor profesije već, što je mnogo bitnije, za odnos koji imam prema našoj umetnosti. Rad u njihovom studiju nudi jednu posebnu, retku vrstu obrazovanja. Mi smo se tamo možda najmanje bavili glumom, a najviše reči je bilo o etici, moralu, estetici, životnim vrednostima, učeni smo da nazivamo stvari pravim imenima, da mislimo, čitamo, tumačimo. Boravak u grupi je podrazumevao ozbiljan rad na sebi. Živo se sećam trenutka kada sam prvi put poželela da se bavim glumom. Bilo je to posle jedne diplomske predstave na FDU. Toliko sam bila pod snažnim, dubokim, živim utiskom da sam poželela da sutra ja mogu u nekome da probudim takve emocije.

Prvi film ste snimili sa 14 godina - “Klopku” Srdana Golubovića. Kakva je bila vaša spoznaja filma? Koliko vas je to opredelilo da konkurišete na glumi na FDU?

- To moje prvo mini-filmsko iskustvo je bilo lepo, ali me nije “pomerilo” tada. Sećam se da sam bila u čudu kada sam prvi put došla na set i da sam bila u strahu hoću li opravdati očekivanja, pa sam tog prvog dana preterivala u glumi. Filmska ekipa je bila divna, veoma ljubazna, sve je nekako išlo lepo i lako, i znam da sam tada došla do pogrešnog zaključka - da je glumački posao jednostavan i lak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Bergam Official Page (@marijabergamofficial) on Aug 20, 2019 at 5:11am PDT

Rano ste se opredelili da se ostvarite kao majka, već u 24-25. godini, što je retko, pogotovo među glumicama. Sa suprugom, kolegom Radivojem Bukvićem, dobili ste sina Danila. Gde je uporište te vaše hrabrosti u privatnom a zatim i u poslovnom segmentu života?

- Uvek sam od porodice dobijala svu moguću pomoć i podršku, i na privatnom i na profesionalnom planu. Slobodno mogu reći da je moje uporište bilo i ostalo tu.

Šta je najviše uticalo na vašu odluku da sarađujete sa brendom Garnier Color Naturals?

- Pre svega, imponuje mi da je jedan svetski priznat brend, koji već dugo vremena zavređuje poverenje žena i kod nas i širom sveta, odabrao mene da budem njihov ambasador. Istakla bih da je priroda mog posla takva da zahteva česte promene boje kose, a uz preparate Garnier Color Naturals znam da će moja kosa zadržati kvalitet, gustinu i sjaj bez obzira na to koliko je često tretirana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Bergam Official Page (@marijabergamofficial) on Jul 4, 2020 at 2:58am PDT

Imate li poruku za dame koje boje kosu?

- Ne bojte se! Ja sam prva bila u konstantnom grču i strahu kada je trebalo da radim bilo kakvu promenu na kosi. Posebno sam se plašila farbi jer sam mislila da će mi osušiti i uništiti kosu. Međutim, shvatila sam da moj strah pripada nekom drugom, davnom vremenu i da su formule farbi toliko unapređene da nema razloga za brigu, naprotiv. Tako da hrabro i slobodno uživajte u svim svojim idejama.

goran.anicic

Autor