Glumica Ešli Džad razotkrila holivudskog napasnika i izazvala burnu reakciju javnosti

Autor:

09.10.2017 16:09

Foto:

Foto:



Holivudski producent Harvi Vajnštajn, optužen za seksualno uznemiravanje, otpušten je iz upravnog odbora producentske kuće „Vajnštajn kompani“, čiji je jedan od osnivača, saopštila je ta kompanija.

- U svetlu novih informacija o lošem ponašanju Harvija Vajnštajna, uprava kompanije je odlučila da ga otpusti i ta odluka odmah stupa na snagu - navela je kompanija.

Otpuštanje Vajnštajna, koji važi za jednog od najmoćnijih producenata u Holivudu, došlo je tri dana nakon što je list Njujork tajms preneo vest o istrazi koja se odnosi na niz optužbi o njegovom seksualnom uznemiravanja.

Nekoliko žena, među kojima glumice Ešli Džad i Rouz Makgouven, navele su da ih je Vajnštajn seksualno uznemiravao obećavajući da će zauzvrat pozitivno uticati na njihove karijere.


Ono što iznenađuje, jeste reakcija javnosti. Makar onog dela koji je aktivan na društvenim mrežama. Ubrzo nakon priznanja da je bila Vajnštajnova žrtva, glumica je žestoko iskritikovana.

Neki od komentara su da ako je imala hrabrosti da javno prozove predsednika Trampa zbog "muškog seksizma", zašto to nije uradila i sa moćnim producentom kad je bila na početku karijere. Drugim rečima, javnost je prozvala lažljivicom i oportunistom.


Vajnštajn se prošle nedelje javno izvinio i rekao da će uzeti godišnji odmor.

Producent je poznat i po prikupljanju novca za demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton tokom predizborne kampanje za predsedničke izbore.

Slične kritike koje su upućene Džadovoj, usmerene su i na bivšu prvu damu SAD. Hilari je poznata kao strastvena feministkinja, pa joj mnogi zameraju kako je mogla da prihvati podršku nekoga ko "ne poštuje" žene.


Vajnštajn i njegov brat Bob, osnivači su filmske distributerske kuće „Miramaks“ i kompanije „Vajnštajn“.
Maja Gašić

Autor