Emotivno putovanje u prošlost: Đorđe i Olivera Balašević su proslavili 36 godina braka, a evo kako je izgledalo njihovo venčanje (foto)

Autor:

08.05.2017 16:31

Foto:

Foto:



Brak našeg čuvenog kantautora Đorđa Balaševića i njegove supruge Olivere, već decenijama je sinonim za stabilnost, posvećenost i poštovanje među partnerima. Par je svoju vezu ozvaničio na jučaršnji dan, tačno pre 36 godina, a ovaj jubilej je bio povod da Đole preko svog fejsbuk naloga podeli sa javnošću detalje njihovog venčanja.

Deo originalnog intervjua sa Oliverom koji se nalazi na oficijalnom sajtu Đorđa Balaševića, muzičar je preneo putem društevnih mreža.

Rečenica koja je presudila: Đorđe Balašević otkrio čime ga je supruga osvojila

- Kasnili smo na sopstveno venčanje… Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se venčali, i ja sam zbog albuma za devojčicu i slike želela da budem u belom, mislim da je to san svake devojke, a Đole je bio neposredniji, on je imao farmerke i prsluk, patike naravno i stavio je bedž – Mapete.

* I pristali ste tako da se venčate?

Zašto da ne? Pa to je on, na sve drugo ne bih pristala! - otkrila je Olivera.

Biljana Krstić: Đorđe Balašević je najviše navijao za moju solo karijeru

Kumovi nisu znali za Đoletov i Oliverin tajni plan.

- Svadba je bila skromna, upriličena u četvrtak 7. maja 1981. godine, s obzirom na to da je Đorđu umrla majka. Kumovi su bili Biljana Krstić i Josip Boček, koje je Đole „prevario“ rekavši da treba da snimaju neku emisiju na televiziji i da obavezno ponesu lične karte. Ja sam imala užasnu tremu, a Đorđe je pravio viceve čak i na sopstvenoj svadbi. Kada su se otvorila vrata kod matičara i začuli se zvuci „Svadbenog marša“, dočekali su nas matičar i njegova asistentkinja sa lentama, a Đole je to morao da prokomentariše: „Oho – vidi Mis i prva pratilja!“

Kad su pitali da li neko ima nešto da prijavi, on je matičaru pružio ključeve od automobila i rekao da nešto nije u redu sa ler-gasom, auspuh nešto ne radi dobro…

I tako smo se mi „legalizovali“ - zaključila je priču Olivera.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading