Ema Tompson o holivudskom trendu "anoreksičnih glumica"

Autor:

04.04.2017 13:39

Foto:

Foto:



Britanska glumica Ema Tompson, jedna od retkih koje se mogu pohvaliti da su osvojile čak dva Oskara, otvoreno je govorila o mladim holivudskim glumicama  koje se izgladnjuju kako bi zadržale vitku liniju. U nedavnom intervjuu za norveško-švedski tok-šou "Skavlan" glumica je istakla da je danas većina mladog sveta (pa čak i onih u 30-im) premršavo, da mladići i devojake masovno odbijaju da jedu i icrpljuju svoje telo zarad savršene figure.

Prevejani ženskaroš: Kako je Donald Tramp pokušao da zavede Emu Tompson

Umetnica poznata po oštrom jeziku prisetila se i sopstvenog okršaja sa producentom na setu filma "Brideshead Revisited". Naime, producent je zatražio od glumice (čije ime nije želela da otkrije) da oslabi jer izgleda "predebelo".

 - Ali, ona je izgledala apsolutno savršeno i tada sam mu rekla: "Ako joj se ponovo budeš obratio sa istim zahtevom, napustiću film. Nemoj više nikada da si to uradio!" - oštro mu je prigovorila.

Iako iza sebe ima preko 30 godina uspešne karijere, britanska zvezda kaže da se i dan danas  suočava s kritikama na račun sopstvenog izgleda.

 - Da li je vama potrebna glumica ili model - to je odgovor koji im najčešće dam- kaže Ema.

Salma Hajek: Imam celulit i veću guzu, pa šta?

Britanska glumica nije prva koja kritikuje nametnute holivudske standarde vitkosti koji su na granici anoreksije i nerealne zahteve filmskih magnata koji očekuju od mladih glumica da se izgladnjuju zarad "vitkog stasa". Salma Hajek često govori o ovoj pojavi i naglašava da nema nameru da se povinuje trendovima, pevačica Demi Lovato je takođe otvoreno pričala o pritisku koji se vrši na mlade pevačice da izvajaju telo do savršenstva...

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading