Elen Dedženeris se suočava sa ozbiljnim optužbama, da li je ovo kraj za njen šou? (video)

Autor:

04.09.2020 15:05

Foto:

Foto:



Radno mesto iza scene popularnog 'The Ellen DeGeneris' šoua jedno je od najpoželjnijih u čitavom Holivudu, ipak nedavna svedočenja muškaraca i žena koji su radili iza scene popularne emisije otkrivaju da je to ujedno i mesto seksualnog uznemiravanja i nedoličnog ponašanja.

Među pričama bivših zaposlenih je i ona o glavnom scenaristi i izvršnom producentu Kevinu Lemanu, koji je podređenoj osobi dao nepristojnu ponudu seksualne prirode u kupatilu na zabavi firme 2013. godine. Drugi tvrdi da je Leman jednom pitao asistenta produkcije može li da ga ispipa ispod struka. A još jedan zaposleni tvrdi kako je Lemana video da u automobilu mazi pomoćnika produckije te ga ljubi u vrat.

Desetak bivših zaposlenih, od kojih su neki godinama radili i došli do viših pozicija, tvrde da su Lemanovi seksualno eksplicitni komentari u kancelariji bili uobičajni. Kolege je takođe ispitivao o intimnim pozama, te koje od njih preferiraju.

Dženifer Aniston i Elen Dedženeris ovim poljupcem ruše tabue (video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sky (@snl_cast_fanpage_plus_carrie) on Sep 3, 2020 at 7:49pm PDT

- Maskirao je to u sarkazam, ali nije bilo sarkazma - tvrdi jedan od zaposlenih.

Njegove mete najčešće su bili niže rangirani zaposleni i mlade kolege koje su mislile da nemaju dovoljno moći da mu se suprotstave.

- Radio je to pred deset ljudi i smejao se govoreći - Kevin je samo Kevin - no bez obzira na kojoj si poziciji u kompaniji, nemaš pravo tako da se ophodiš prema drugim ljudima - istakao je zaposleni.

U saopštenju koje je poslao medijima nakon što je BuzzFeed objavio svoj članak, Leman je ošto demantovao takvo ponašanje.

- Počeo sam kao Elenin lični asistent pre 17 godina i posvetio sam se karijeri da bih došao do mesta na kom sam danas. Iako je moj posao scenariste takav da smišljam razne šale, povremeno u njima preteram, ali sam užasnut što je moj pokušaj humora nekoga uvredio. Oduvek sam se trudio da se prema drugim odnosim sa ljubaznošću i poštovanjem. Tokom svog rada na Šou ni jednom nisam prijavljen kadrovskoj i šokiran sam ovim malicioznim člankom - istakao je on.

Jeziva ispovest Elen Dedženeris o zlostavljanju: Dok je majka bila odsutna, očuh je pokušao da mi razvali vrata

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellen DeGeneres FC (@ellendegeneres_fc) on Sep 3, 2020 at 7:34am PDT

Tokom razgovora koji je BuzzFeed vodio s 36 bivših zaposlenih, mnogi su potvrdili da je bilo uznemiravanja, te nepristojnih ponuda od strane menadžmenta, u kojima je prednjačio Leman. Svi bivši zaposleni insistirali su da ostanu anonimni zarad svoje bezbednosti.

Ni Elen nije tako savesna i smerna kakvom se predstavlja.

Pojedine poznate ličnosti takođe su potvrdile ovu priču, navodeći da su doživeli neprijatnosti prilikom gostovanja u emisiji, te su se požallili na ponašanje slavne voditeljke.

Naime Maraja Keri često je bilo gost u emisiji slavne voditeljke, koja se trenutno nalazi na meti osude javnosti nakon što su brojni bivši saradnici otkrili mračnu stranu emisije o kojoj smo pričali.

Maraja Keri prisetila se svog gostovanja 2008. godine, kada je odbila da govori o trudnoći, ali je Elen na surov i bezobziran način pokušavala da izvuče informacije iz popularne pevačice.

Ona je insistirala da Maraja ukoliko nije trudna popije čašu alkoholnog pića - hajde da nazdravimo tome što nisi trudna, ako nisi trudna - govorila je Elen što je naišlo na čuđenje mnogih, pa i pevačice, jer to povod za zdravicu svakako nije.

Najskuplji holivudski razvod: Elen Dedženeris i Porša de Rosi stavile tačku na brak dug devet godina 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on Aug 16, 2020 at 11:27am PDT

Nakon 12 godina slavna pevačica otkrila je da joj je tada bilo zaista neprijatno, a najgore od svega je što je Maraja nakon toga doživela spontani pobačaj.

- Nisam bila spremna da bilo kome išta govorim. Ne želim sada dodatno da zahuktavam situaciju, ali nikako nisam uživala u tom trenutku. Volela bih da se u toj situaciji pokazala empatija, ali šta sam mogla da uradim? - rekla je Maraja.

Veliki broj bivših zaposlenih takođe tvrdi da Elen zna šta se dešava iza kulisa ali da vešto izbegava da govori o tome.

Voditeljka ne provodi puno vremena u kancelariji, a producenti su je izolovali od zaposlenih i njihovih priča, međutim mnogo informacija Elen je dobila iz druge ruke, ipak šou nosi njeno ime, pa je logično da i ona snosi odgovornost.

Elen je istakla da će greške ispraviti, te da će se od sad raditi kako treba - Iako smo ekponencijalno rasli, nisam bila u stanju više da pratim sve i oslanjala sam se na druge da rade svoj posao onako kako su znali da ja to želim. Neki očito nisu tako radili. To će se sada promeniti i posvetiti ću se tome da se to više ne ponavlja.

Voditeljka i njena emisija The Ellen Show postala je predmet službene istrage nakon brojnih tvrdnji zaposlenih o zlostavljanju na radnom mestu od strane izvršnih producenata, te ćemo sudbinu popularne emisije saznati u mesecima koji dolaze.