Ekskluzivno za Gloriju: Suzana Mančić otvorila kapije svog imanja (foto)

Autor:

02.07.2020 14:37

Foto:

Foto:



Suzana Mančić prve letnje dane provodi u prirodi...

 

Televizijska voditeljka Suzana Mančić posvetila se uređenju placa nadomak Beograda. U toku tog procesa otkrila je svoju novu strast prema uzgajanju cveća u tišini prirode.

Kada se zasiti užurbanog života metropole, televizijska voditeljka Suzana Mančić (63) mir pronalazi nadomak Beograda, u Moštanici. Nakon samo tridesetak minuta vožnje automobilom od centra glavnog grada, čuvena “loto devojka” otvorila je kapije svog placa, koji je nasledila od oca Aleksandra, odnosno utočišta u kojem je posvećena sebi, uređenju prostora, baštovanstvu i prirodi.

Dočekala nas je sa osmehom, zagledana u nebo, nadajući se lepšem vremenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gloria Magazin Srbija (@gloriamagazinsrbija) on Jul 2, 2020 at 3:06am PDT

- Ovo je moj raj. Oduvek sam želela da imam svoje parče zemlje van Beograda. Prve ozbiljne pare koje sam zaradila na turneji po Sovjetskom savezu htela sam da potrošim na imanje u Lipovici. Naravno, roditelji su me odvratili od toga. Bilo je i drugih ideja, a kada sam krenula u ozbiljnu realizaciju tog plana, mlađa kćerka Natalija me je pitala: “Zašto stalno tragaš da kupiš plac, kada nam je deka ostavio svoj?” Moj otac Aleksandar kupio je ovu parcelu pre skoro pola veka. Od kada je tata umro, pre više od 25 godina, niko nije tu nogom kročio. Jedva sam pronašla ovo mesto. Sve je bilo zaraslo. Kada sam videla da ne može da se uđe u plac od rastinja, rasplakala sam se. Tata je toliko voleo to parče zemlje i trudio se oko njega. Mic po mic, sada, posle godina rada, ja sam na pola uređenja. Uradila sam ono što je neophodno. Predstoje samo fine sitnice.

Dvorištem se širi miris lavande, a u dnu dominiraju niska stabla raznog voća koja su nedavno posađena. Za 10 godina tu će preovladavati hladovina koju će praviti krošnje jabuke, kruške, trešnje i oraha. Voditeljka ipak najviše voli da uzgaja cveće. Nije joj strano da na ruke navuče rukavice, otvori kesu sa zemljom i prepusti se sađenju cveća koje placu daje prelep kolorit.

 

- Cveće je moj potpis. Hortenzije sam donela iz Grčke. Tamo su bujne, međutim ne i ovde jer nema toliko sunca, ali placu daju grčki šmek. Moja majka Vera je dosta brinula o cveću, a najviše je volela debele koke. Ljubav prema njima prenela je na mene. To je biljka koja ne traži mnogo održavanja, ne treba ni da se zaliva, a divno uspeva. Prošle godine sam zasadila dosta cveća. Zemlja je ovde tvrda, traži dosta snage. Klečala sam na specijalnom jastučencetu koje koristim kada sadim cveće, i dosta posadila, ali posle toga me je sve bolelo.

Ceo intervju sa Suzanom Mančić pročitajte u 882. broju magazina Glorija.

goran.anicic

Autor