Džordž R. R. Martin: Iz "Igre prestola" razvićemo pet novih serija

Autor:

16.05.2017 10:14

Foto:

Foto:



Popularna serija "Igra prestola" bliži se kraju, a njen tvorac, američki pisac Džordž R. R. Martin planira nove televizijske serije koje bi mogle da imaju neku vezu sa popularnim serijalom.

Igra prestola obara rekorde po gledanosti, ali i po honorarima

HBO je prošle nedelje saopštio da se radi na četiri scenarija za moguće serije, ali je Martin danas objavio da postoji i peti projekat.


- Ono o čemu sada pričamo jesu nove priče koje se dešavaju u 'drugom univerzumu' Vesterosa i u svetu ispod, svetu koji sam stvorio za serijal romana "Pesma leda i vatre" - napisao je Martin na svom sajtu.

Do kraja "Igre prestola" ostalo je još 13 epizoda, a one će biti podeljene u dve sezone, ove i naredne godine. Prva od tih 13 epizoda biće prikazana u julu.


Martin je rekao da „nijedna od tih novih serija neće biti nastavak Igre prestola u klasičnom smislu“ i da ovde nema sličnosti sa serijama u kojima se likovi iz jedne serije pojavljuju i u drugoj, kasnijoj.

Nova knjiga iz serijala “Pesma leda i vatre”

Autor popularnih romana je dodao da je radnja svakog projekta na kojima se trenutno radi, hronološki smeštena pre radnje "Igre prestola" i da nije u pitanju nastavak, kao i da se radnja možda uopšte neće dešavati na mitskom kontinentu Vesterosu.


HBO je objavio da scenario za četiri zasebna projekta trenutno pišu Maks Borenstajn, Džejn Goldman, Brajan Helgeland i Karli Rej.

Martin je rekao da mesecima radi sa svima njima i dodao da postoji i peti projekat koji piše peti pisac kojeg nije želeo da imenuje.


Par koji ruši tabue: Piter Dinklidž i Erika Šmit čekaju drugo dete

- Ostaje da se vidi koliko pilot epizoda će biti snimljeno i koliko serija bi moglo da proizađe iz toga - naveo je Martin.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading