Džon Malković: Ne volim da gledam sebe

Autor:

09.03.2020 11:54

Foto:

Foto:



Holivudski glumac posetio Beograd, na zatvaranju 48. Festa izveo muzičko-scenski performans “Muzički kritičar” i priznao da ne može da podnese ni svoj glas

Slavni holivudski glumac Džon Malkovič (66) posetio je Beograd gde je na zatvaranju 48. Festa izveo muzičko-scenski performans “Muzički kritičar”. Praćen telohraniteljima glumac se pojavio prvo u Kombank dvorani gde se susreo sa novinarima. Leženo je došetao u odelu od tvida, a pošto je bio praćen obezbeđenjem niko nije mogao da mu priđe. Izbor odeće ne čudi, jer je čuveni glumac 20 godina imao modnu liniju sa muškim odelima od italijanskog i španskog štofa.

- Nemam problem s kritičarima, njihov posao je da kritikuju. Najviše su me obeležile uloge u pozorištu, prve uloge u amaterskim pozorištima bile su ključne za mene. Film je drugačiji jer na njemu ne možete da radite kao na predstavi. Predstava je živa, svako veče ispočetka, i uloga može da se vremenom razvija. Ne volim da gledam sebe u filmovima, ne mogu da podnesem svoj glas - priznao je čuveni glumac.

Pre performansa, Malkoviču je uručeno priznanje Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umestnosti, nakog čega je izveo muzičko-scenski performans “Muzički kritičar”, čime je završen najveći beogradski filmski festival. Beogradski pobednik za najbolji film u glavnom takmičarskom programu 48. Festa pripao je filmu “Nevidljivi život” Karima Anjuza, priznanje za najboljeg reditelja osvojio je Vaclav Mohul za “Obojenu pticu”, a za najboljeg glumca proglašen je Goran Bogdan, za glavnu ulogu u ostvarenju “Otac” Srdana Golubovića.