Džejn Birkin sa ćerkama ukrala šou Sen Loranu

Autor:

28.09.2016 20:04

Foto:

Foto:



Slavna glumica, pevačica  i manekena Džejn Birkin  bila je i ostala neprikosnovena modna ikona 60-ih i 70-ih godina, te nije čudo što gde god da se pojavi izaziva veliku pažnju. Tako je bilo i na reviji  brenda "Iv Sen Loran",  koja je održana sinoć u okviru Pariske nedelje mode.

Džejn je sa ćerkama Šarlot i Lu u prepoznatljivom  ležernom stilu uspela da baci u drugi plan sve ostale poznate ličnosti koje su posetile ovaj prestižni svetski događaj.

Fotografi su se utrkivali ko će da napravi bolji kadar i ovekoveči ženu koja je ostavila neizbrisiv trag u modi.

Džejn je imala tu čast da kraljica svih torbi  koju potpisuje modne kuća "Hermes" nosi njeno ime.

Davne 1981. godine na relaciji Pariz-London glumica je sedela pored tadašnjeg izvršnog direktora modne kuće "Hermes". Džejn se tada požalila kako ne može da nađe adekvatnu torbu  u koju bi mogla da spakuje sve što joj je potrebno. Dve godine kasnije on je osmislio čuvenu Birkin tašnu, koja je dobila status ikone. Najpoznatije dame svetske scene, pevačice i glumice u svojim garderoberima imaju  makar po jedan model čuvene Birkin torbe.

Međutim kada je organizacija za zaštitu životinja PETA otkrila na koliko okrutan način se ubijanja krokodili i druge životinja zarad kože od koje se izrađuju torbe, Džejn je napisala pismo Hermesu kako ne želi da torba više nosi njeno ime.

Komentari. (0)

Loading