Džejms Midlton: Brat vojvotkinje od Kembridža progovorio o bolestima s kojima se bori od detinjstva

Džejms Midlton, ljubimac žena i brat vojvotkinje od Kembridža, nedavno je smogao hrabrosti i progovorio o bolestima s kojima se bori od detinjstva. U želji da skrene pažnju javnosti na psihičke poremećaje koji se povremeno olako doživljavaju, brat Kejt Midlton je odlučio da prizna kako već godinama ima poremećaj pažnje, ADHD.

 


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели James Middleton (@jmidy) дана

Oduševljen životom na selu: Brat Kejt Midlton zbog milionskih dugova uplovio u novi biznis

Iako je, nažalost, sve više dijagnoza, tačan uzrok još nije do kraja poznat. Tačni uzroci poremećaja pažnje s hiperaktivnošću slabo su poznati, ali veruje se da su simptomi povezani s hemijskom neravnotežom u mozgu. Ove je probleme godinama skrivao od okoline, čak i od najbližih prijatelja, a mnogi veruju kako je upravo to bio okidač da razvije drugu bolest: hroničnu depresiju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели James Middleton (@jmidy) дана

Britanski mediji navode kako Džejms noćima nije mogao da spava, a zbog borbe s nesanicom, danju je jedva funkcionisao. Na poslu je često znao dan da provede gledajući u monitor i odbrojavajući minute do trenutka kada će moći da se vrati kući. Na sms poruke i mejlove uopše nije odgovarao jer za to nije imao snage, često mu je bio problem da komunicira s prijateljima i porodicom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели James Middleton (@jmidy) дана

Nije jednostavno opisati stanje u kojem sam se tada nalazio. Ne bi rekao da je to bila tuga, već pre bolest koju bih nazvao ‘rakom uma” – dodao je i otkrio kako je njegovo stanje bilo toliko teško da je čak razmišljao o oduzimanju vlastitog života. Srećom, potražio je pomoć.

Autor: Gloria.rs
Foto: Guliver/ Getty images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi