Dragana Mićalović: Ne odričem se lako svojih snova i ljubavi

Autor:

23.04.2017 13:56

Foto:

Foto:



Kada je Dragana Mićalović, na snimanju serije Santa Maria della Salute, obukla kostim kneginje Natalije istog trenutka je, kaže, promenila način govora, hodanja i držanja. Upravo joj je on najviše pomogao da uđe u lik, doživi ga na pravi način i vrati je u ono vreme. A u toj ulozi, dodaje, osećala se posebno, čarobno... igrati ovako značajan istorijski lik bila je za nju velika odgovornost.

- Kada me je Šotra pozvao, od velikog uzbuđenja nisam ni čula koga ću da igram. Kako uopšte može neko ko je mlad u ovom poslu da odreaguje kada mu tako veliki reditelj dodeli ulogu. Iako je u pitanju epizodna uloga, za mene je ona veoma značajna, pre svega zbog iskustva. A i svakom glumcu imponuje kada dobije da igra neku istorijsku ličnost. Dugo sam istraživala dok sam gradila lik kneginje Natalije. Ona je bila veoma mlada kada se udala za kneza Milana. Dok sam je analizirala najviše mi se dopao njen karakter, imala je stav i nije dozvoljavala da joj bilo ko nameće svoje mišljenje, pa ni knezu. I tu smo negde veoma slične, jer i ja veoma držim do sebe, do onoga što mislim i govorim - rekla je mlada glumica za Novosti.

A o tome kako je doživela ekranizaciju te čuvene Lenkine i Lazine ljubavi, Dragana kaže:

- To je za mene jedna od najvećih i najtužnijih ljubavi u našoj istoriji. Koliko se samo Lenka trudila da osvoji Lazu. To mi se najviše dopalo kod nje, jer smatram da smo u ovom vremenu prestali da se borimo. Svi se brzo naviknemo na to šta se desilo, prihvatimo situaciju kakva jeste i nastavimo dalje. Ne trudimo se dovoljno, ne mislim samo na ljubav, već generalno oko svega. Upravo nam fali te hrabrosti koju je Lenka nosila u sebi. Ali i Lazine snage da se odupre velikoj ljubavi koju je osećao jer je bio svestan toga da zbog razlike u godinama nema prava na to da joj oduzme mladost i dane koje tek treba da proživi.

#photoshoot #fashion #ootd #mybest #bojanajovetic @atelier_bojana_jovetic #makeup @midzerona #fashionstyle #newyear #newcolection

A post shared by Dragana Micalovic (@hipokampelefantokamela) on Dec 19, 2016 at 2:05pm PST

Poznata kao veliki ljubitelj romantike na Puškinov način, mlada glumica kaže da je u našem vremenu više nema

- Ne znam zašto je više nema, da li zbog ovog brzog života, obaveza, situacije u zemlji, jer svi jurimo da zaradimo i nešto uradimo u životu. A tome svakako doprinose mobilni telefoni i društvene mreže. Ljudi su zaboravili da komuniciraju, sve se obavlja i završava preko "Vajbera" i "Votsapa". Prestali smo i da se trudimo. Problemi se najčešće rešavaju tako što se okrenemo i odemo, niko neće da popusti... i tako se razilazimo. Ali ja ne želim takav život i, koliko god me neki smatrali čudakom, ne pristajem na sve to što nam je nametnuto.

Komentari. (0)

Loading