Dodela MTV nagrada u znaku moćnih žena: Tejlor Svift zvezda večeri (foto)

Autor:

27.08.2019 21:45

Foto:

Foto:



Pevačica Tejlor Svift osvojila je glavnu nagradu na MTV Muzičkim i video nagradama svojom gej prajd pesmom "You Need to Calm Down". Izvanredna karijera Misi Eliot (48), reperke, pevačice, tekstopisca, producentkinje i plesačice, čiji muzički video snimci su pomerali muzički svet poslednje dve decenije dobila je priznanje za svoju kreativnost, prenosi Beta.

Misi Eliot je dobila "Majkl Džekson video vangard nagradu" na ceremoniji održanoj u ponedeljak veče u centru Prudenšal u Njuarku, u američkoj državi Nju Džersi.

- Radila sam vredno dve decenije i nikad nisam mislila da ću stajati ovde i primati ovu nagradu - rekla je Eliot.

Ona je svoju nagradu posvetila plesačkoj zajednici i rekla da su njene muzičke video inspiracije Dženet Džekson, Madona, Piter Gebrijel i Basta Rajms. Misi je takođe odala počast pokojnoj R&B ikoni Aliji, sa kojom je bila bliska i sarađivala. Osamnaesta godišnjica Alajine smrti bila je juče.

Tejlor Svift je osvojila nagradu video godine pesmom "You Need to Calm Down". Ona je tom numerom otvorila veče dodele nagrada, a kasnije je otpevala i baladu "Lover", naslovnu numeru sa svog novog albuma objavljenog u petak.

Svift i više izvođača iz spota pojavili su se na bini da prime nagradu. U videu u kome Svift proziva homofobe i one koji je mrze, pojavljuju se poznate ličnosti poput Elen DeDženeris, Lavern Koks, Ru Pol i postava "Kvir Aja" (Queer Eye).

Svift je, inače, osvojila tri nagrade, čime je sa Arijanom Grande i Bili Ajliš imala najviše pobeda večeri.

Arijana Grande je imenovana umetnicom godine, a Bili Ajliš koja je nagrađena kao najbolja nova umetnica nije prisustvovala sinoćnjoj ceremoniji. Grupa BTS takođe nije prisustvovala ali su osvojili dve nagrade - za najbolju grupu i najbolji K-pop.

Među drugim pobednicima su Kardi B koja je dobila nagradu za najbolju hip hop numeru za vdeo "Money", numera Džonas Bradersa "Sucker" osvojila je nagradu za najbolju pop pesmu.

"Senorita" koju su izveli Šon Mendes i Kamila Kabelo za vreme programa, osvojila je nagradu za najbolju kolaboraciju i kameru, a "Call You Mine", Čejnsmoukersa i Bibi Rekse nagradu za najbolji ples. "Old Town road", pesma koja je najduže bila broj jedan na listi Bilboradovih najboljih 100 pesama, osvojila je nagradu za pesmu godinu i za najbolju režiju.

Maja Gašić

Autor